MISTERIOZNI SLUČAJ

NOVI SMJER ISTRAGE Policijski izvori: Profesora sa Zrća ubio netko tko ga je znao

Na poznatu plažu je otišao, pola sata nakon ponoći, naći se s nekime. I usput pronaći prenoćište...
 CROPIX

Točno sedam dana prošlo je od brutalnog napada na profesora Marijana Vukelića na poznatoj paškoj plaži Zrće, a policiji nedostaju ključni tragovi koji bi pomogli u rasvjetljavanju slučaja.

Od izvora u zadarskoj policiji doznajemo da su istražitelji prikupili brojne informacije s Paga, gdje je Vukelić u noći s ponedjeljka na utorak nasmrt pretučen, zatim sa sesvetskog i zagrebačkoog područja, gdje je živio i radio kao profesor tjelesnog odgoja, te iz Like, gdje je posjećivao rodbinu i prijatelje.

Znaju da je cijeli ponedjeljak proveo kod prijatelja hrvača Ivana Mikulaša u Staroj Novalji te da se na poznatu plažu otišao, pola sata nakon ponoći, s nekime naći i usput pronaći prenoćište.

Upravo taj period, do 4 sata, kada su profesora krvave glave i bez svijesti pronašli njemački turisti, istražiteljima je i dalje nepoznanica. Ne zna se s kime se i zašto Vukelić tamo trebao naći te je li se s tom osobom i našao.

I Vukelićev brat Marko sumnja da je Marijana ubio netko tko ga je poznavao te da napad nije očekivao s obzirom na to da je, unatoč dobi od 62 godine, bio u odličnoj formi i bio natprosječno snažan. Podsjetimo, profesor Vukelić dva je dana nakon napada preminuo u zadarskoj bolnici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 18:28