UBILI DVOJICU ZAŠTITARA

Novo suđenje za krvavu pljačku Fine iz 2005.: Četvorica optuženika priznala zločin!

 Bruno Konjević / CROPIX

NOVO 17:29 >>> Čak četvorica optuženika priznali su na zagrebačkom Županijskom sudu krivnju za niz razbojstava od 2004. do 2008. među kojima je i krvava pljačka poslovnice Fine u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu u kojoj su u rujnu 2005. poginula dvojica zaštitara.

Krivnju su priznali Ivan Boršić (37), Ivica Štrk (48), Ivan Tucman (29) i Dražen Elčić (37). Ostali optuženici - Dubravko Žugelj (29), Dražan Bekavac (39), Jurica Tumpak (49), Fehko Imamović (36), Marijo Palić (41) i Krsto Bilobrk (41) ustvrdili su da se ne osjećaju krivima, prenosi HRT .

ZAGREB - Jake mjere osiguranja i zabrana snimanja obilježile su početak novog suđenja za krvavu pljačku Fine 2005. godine na Županijskom sudu u Zagrebu, javlja Dnevnik.hr .

Ante Roso i još desetorica muškaraca terete se za ubojstva zaštitara Stipe Mušana i Drage Renera iz koristoljublja, više oružanih pljačka poslovnica Fine i banaka u Zagrebu, krađa i dovođenja u opasnost života i imovine te prikrivanje protuzakonito dobivena novca.

Roso i Ivan Boršić su prema optužnici isplanirali cijelu pljačku. Ostatak pljačkaške ekipe čine Dubravko Žugelj, Ivica Štrk, Ivan Tucman, Dražen Bekavac, Dražen Elčić, Jurica Tumpak, Fehka Imamović, Mario Palić i Krsto Bilobrk. Svi su oni, osim odbjeglog Rose i Bilobrka kojemu je ukinut pritvor, danas na Zagrebački županijski sud dovedeni pod jakim mjerama sigurnosti s lancima na nogama, piše Dnevnik.hr .

Podsjetimo, podignuta je nova optužnica za krvavu pljačku Finine poslovnice u Zvonimirovoj ulici u Zagrebu u rujnu 2005., a njome se za ubojstvo dvojice zaštitara tereti razbojnička skupina predvođena 42-godišnjim Antom Rosom, koji se još uvijek nalazi u bijegu. Tom prilikom ukradena su dva milijuna kuna.

U prvom suđenju sudilo se pokojnom Nenadu Filipoviću i još nekoliko muškaraca koji su oslobođeni 2006. zbog nedostatka dokaza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 17:26