ŠAPIĆ SE NE OSJEĆA KRIVIM

OPET SE SUDI U SLUČAJU DVOSTRUKOG UBOJSTVA NAKON SUKOBA OKO FATALNE VIKI Ona u novom procesu zbog krvoprolića pred narodnjačkim klubom neće svjedočiti

 Facebook/Robert Fajt / CROPIX / CROPIX

- Ne priznajem krivnju i ne osjećam se krivim po ovoj optužnici - tako je na Županijskom sudu u Karlovcu Boško Šapić rekao sutkinji Sandi Janković, koja će mu u ponovljenom postupku suditi za teško ubojstvo Alvina Horvatića i ubojstvo Deana Vučkovića ispred narodnjačkog kluba Heart u Vojniću u studenome 2013. godine.

Dvije godine kasnije u presudi sudac Ante Ujević procijenio je da Horvatić nije ubijen iz osobito niskih pobuda te da se u tom slučaju nije radilo o teškom ubojstvu, nego o klasičnom ubojstvu, kao i u slučaju Vučkovića, te ga je osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 22 godine. No, prošle godine ta je presuda ukinuta na Vrhovnom sudu zbog povrede bitnih odredaba kaznenog postupka, odnosno jer nije sadržavala jasne razloge o odlučnim činjenicama, a izneseni razlozi bili su u znatnoj mjeri proturječni.

Karlovac, 060317.
Na Zupanijskom sudu u Karlovcu ponavlja se sudjenje Bosku Sapicu, 24-godisnjaku iz Vrginmosta koji je u noci 9. studenog 2013. nozem ubio dvojicu vrsnjaka Alvina Horvatica i Dejana Vuckovica.
Na fotografiji: Bosko Sapic na sudjenju.
Foto: Robert Fajt / CROPIX
Robert Fajt / HANZA MEDIA
Boško Šapić

Prvi ispitani svjedoci Vlado Vrga i Tomislav Kulić u ponedjeljak su samo ponovili ranije iskaze, no ni tada nisu iznosili detalje koji bi u potpunosti rasvijetlili slučaj. To možda može samo Viktorija Jakuš Mejarec, koje je kobne večeri bila sa svojim tadašnjim dečkom Šapićem u njegovu vozilu, netom prije nego će se on s nožem u ruci sukobiti s njezinim bivšim dečkom Horvatićem.

Pitanje svih pitanja ovog suđenja jest: je li i u kojoj mjeri u naguravanju Šapić izvučen iz svojeg vozila, ili je možda sam izašao?

No, "fatalna" Viki oko koje je izbio sukob na ovom suđenju neće svjedočiti. Ispričala se jer je prošle godine u listopadu rodila, pa će se u postupku samo pročitati njezina tri ranija iskaza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. svibanj 2024 11:18