STRAŠAN PROPUST

Organizator Božićnog turnira pod istragom: Smrt našeg mladog nogometaša mogla se spriječiti!?

Tužiteljstvo je optužilo 57-godišnjaka da tijekom turnira nije osigurao liječničku pomoć u dvorani

Preminuli Marin Ćaćić

 Facebook/Pod Nehajem za Nehaj - Senj

Smrću mladog nogometaša senjskog Nehaja Marina Ćaćić (23), čije je srce prestalo kucati u riječkom KBC-u gdje je završio u induciranoj komi nakon što mu je naglo pozlilo tijekom malonogometnog Božićnog turnira u Gospiću, bavilo se Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću. Jer, kako je pokazala istraga, tragedija je izgleda mogla biti spriječena da je na turniru bila osigurana adekvatna liječnička pomoć.

Naime, tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv 57-godišnjaka, kao odgovorne osobe za organizaciju malonogometnog turnira jer je 19. prosinca 2021. počinio teško kazneno djelo protiv opće sigurnosti iz članka 222. st.4 a u vezi sa člankom 215. st. 2. i 3. Kaznenog zakona. Točnije, prema optužnici 57-godišnjak je postupio protivno članku 64. Zakona o sportu te članku 11. st. 8. Zakona o zdravstvenoj zaštiti te upravo radi propusta u vidu neosigurane liječničke pomoći na mjestu održavanja prvog izdanja malonogometnog Božićnog turnira četiriju gradova Ličko-senjske županije (Gospića, Otočca, Senja i Novalje) mladom Čačiću nije pravovremeno pružena liječnička pomoć. Naime, na samom početku igre mu je naglo pozlilo pa je izašao s terena u Gradskoj sportskoj dvorani. Sjeo je na klupu i srušio se. Iznenadne zdravstvene teškoće, srčani arest i gubitak svijesti nakon tri dana dovele su do smrtnog ishoda.

Ćaćićev klub, kako smo već pisali, dirljivo se uz citat stihova Sergeja Jesenjina, od njega oprostio na društvenim mrežama, a Marinov otac Stipe Ćaćić za Sportske novosti je nakon gubitka sina kratko rekao: "Marin je dosad bio zdrav, redovito je obavljao preglede i kući i prije kad je igrao u Italiji i u Slovačkoj".

I dok preminulog 23-godišnjaka punog života njegovi najmiliji i dalje oplakuju, otkrivene tvrdnje gospićkih tužitelja im nikakva utjeha ne mogu biti. Stadion u Ličkom Osiku, na kojem je napravio prve korake, nosi njegovo ime, a lani se u sjećanje na njega održao Memorijalni međunarodni malonogometni turnir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. ožujak 2024 16:34