REKORDNE BROJKE

OŠTETILI DRŽAVU ZA 3,6 MIL. KN Policija u zagrebačkoj Dubravi zaplijenila čak 8 tona duhana

Vrijednost oduzetog duhana na crnom tržištu iznosila bi oko 2 milijuna kuna, dok je za navedenu količinu država oštećena za trošarinu oko 3.6 milijuna kuna.

ZAGREB - Dvije su osobe privedene nakon završetka istrage kojom je kod njih otkriveno gotovo osam tona duhana namijenjenog crnom tržištu čime je država oštećena za čak 3,6 milijuna kuna, priopćila je PU zagrebačka.

Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke su u suradnji sa službenicima Carinske uprave, Odjela za mobilne jedinice Zagreb dovršili kriminalističko istraživanje nad 86-godišnjakom i 33-godišnjakom zbog osnovane sumnje da se bave nedozvoljenom trgovinom duhanskih proizvoda na području Dubrave.

- Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su duhan nabavili na području Virovitičko - podravske županije te ga uskladištili na više adresa na području Dubrave, gdje su ga rezali i pakirali u manje količine, pogodne za prodaju na tržnicama na području grada Zagreba, a većinom na tržnici Dubrava - stoji u priopćenju PU zagrebačke.

Temeljem naloga Županijskog suda u Zagrebu pretražene su obiteljske kuće i gospodarski objekti koje koriste osumnjičene osobe te osobni automobili kojom prilikom je pronađeno 7.950 kg duhana, alati za rezanje duhana, stroj za ovlaživanje i dr.

Protiv osumnjičenih je zbog kaznenog djela nedozvoljene trgovine podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu, a oni su predani pritvorskom nadzorniku.

Vrijednost oduzetog duhana na crnom tržištu iznosila bi oko 2 milijuna kuna, dok je za navedenu količinu država oštećena za trošarinu oko 3.6 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. svibanj 2024 03:12