PRAVNA BITKA

OSUĐENI NA 163 GODINE ZATVORA Robert Matanić i Slobodan Đurović tužit će Hrvatsku Europskom sudu

Tužbe Mafalanija, Gudurića i Matanića mlađeg Ustavni sud već je ranije odbio
 CROPIX

Ustavni sud odbio je sve ustavne tužbe osoba pravomoćno osuđenih za ubojstvo novinara Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića, ubijenih podmetnutom bombom u listopadu 2008. godine.

Nakon što su prije dva tjedna odbijene ustavne tužbe Luke Matanića, Bojana Gudurića i Amira Mafalanija, Ustavni sud je ovaj tjedan odbio i tužbe Roberta Matanića te Slobodana Đurovića, kuma Sretena Jocića zvanog Joca Amsterdam koji je, pak, prije nekoliko dana u Beogradu pravomoćno oslobođen za organiziranje Pukanićeva ubojstva.

Željko Milovanović, koji je jedini osuđen i u postupku u Zagrebu i u onome u Beogradu te je u oba dobio maksimalnih 40 godina, jedni nije u Hrvatskoj podnio ustavnu tužbu. Odluku u svim predmetima donijelo je isto vijeće Ustavnog suda, a branitelji Roberta Matanića i Đurovića potvrdili su da su i oni primili odluke te da će svakako podnijeti tužbe pred Europskim sudom za ljudska prava. Matanići, Đurović, Mafalani, Gudurić i Milovanović su u Hrvatskoj osuđeni na ukupno 163 godine zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 06:21