RAZRIJEŠENO UBOJSTVO U GRUŽU

Osumnjičeni je iza trake komentirao očevid s novinarima

Damir Katanić (lijevo) i Igor Šarlija (desno)
 Ahmet Kalajdžić / CROPIX

Dubrovački policajci vrlo su brzo uhitili osumnjičene za brutalno razbojstvo nad djevojkom dubrovačkog poduzetnika Žarka Knege u utorak oko 18 sati u stanu na Gornjemu Konalu na predjelu Gruža.

Kao osumnjičenici su u četvrtak ujutro privedeni Damir Katanić i Igor Šarlija, poznati policiji iz velike međunarodne akcije pod nazivom Gladius s kraja svibnja 2015. godine, kada je razbijen lanac trgovine drogom.

Katanić je, prema neslužbenim informacijama, zasad osumnjičen da je uz prijetnju oružjem otuđio sef te se uputio u nepoznatom pravcu.

Kao sudionik u ovoj organiziranoj pljački, prema dosadašnjim detaljima iz istrage, osumnjičen je i 47-godišnji Igor Šarlija.

Inače, i Katanić i Šarlija otprije su poznati policiji i pravosudnim tijelima. Uhićeni su u međunarodnoj akciji Gladius, usmjerenoj na razbijanje lanca trgovine drogom. Zanimljivo je i to da je osumnjičeni Damir Katanić nakon razbojništva otišao na mjesto događaja, gdje je u nazočnosti novinara s javnosti promatrao događaje iza policijske trake. Katanića brani dubrovačka odvjetnica Ana Birimiša, a obojica osumnjičenih jučer su popodne još bila na ispitivanju u dubrovačkoj policiji.

U utorak oko 18 sati dubrovačkog je poduzetnika razbojnik pod prijetnjom vatrenog oružja prisilio da mu preda sef, u kojem je, kako smo neslužbeno doznali, bilo desetak tisuća eura i tridesetak tisuća kuna.

Nakon toga je pobjegao u nepoznatom smjeru. Užasnuta M. S. je o pljački obavijestila policiju i svog partnera, koji je bio na nautičkom sajmu u Francuskoj jer i inače posjećuje sve nautičke sajmove koji se održavaju u Europi. Razbojnik je žrtvi uputio vrlo ozbiljnu prijetnju da je odlučan upotrijebiti vatreno oružje.

Cilj mu je bio prije svega domoći se novca jer se Knego bavi ugostiteljstvom, međutim, tvrtke Artina d. o. o. i Korkyra Navis nisu u njegovu vlasništvu, kako je bilo navedeno, nego su vlasništvo njegova imenjaka i prezimenjaka iz Dubrovnika s kojim nije u srodstvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 07:19