STRAVA U ŠIBENIKU

OTELI I MUČILI DVOJICU MLADIĆA ZBOG DAROVNOG UGOVORA Šibenska policija privela šestoricu zlostavljača

 CROPIX

ŠIBENIK - Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) u Šibeniku podiglo je optužnicu protiv šestorice okrivljenika u dobi od 19 do 26 godina, petoricu se terete zbog protupravnog oduzimanja slobode M. K.-a, kojeg su pokušavali natjerati da im potpiše darovni ugovor, a svih šest okrivljenika zbog kaznenog djela ropstva jer su M.K-a i 17- godišnjaka zatočili, prisiljavajući ih da im služe, tukli ih, omamljivali itd.

Kako je objavljeno na internetskoj stranici DORH-a, trojica okrivljenika su lani 28. studenoga zajednički i po dogovoru, kako bi M. K -a prisilili da potpiše ugovor kojim im daruje svoje zemljište i potpis ovjeri kod bilježnika, otišla su po njega u Zagreb, protiv njegove volje ugurali ga u automobil, dovezli do naplatnih kućica u Šibeniku gdje su ga smjestili u prtljažnik i potom dovezli do Poljane.

Dočekao ih je četvrtookrivljenik te oštećenika izudarao i prijetio mu, pa su ga potom odvezli u vikendicu na Jadriji. Dolaskom petookrivljenika oštećenika su tukli i omamili tabletom, a drugi ga dan u prtljažniku vozili po okolici Šibenika, stoji u priopćenju ŽDO-a u kojem se dodaje da su ga trećeg dana natjerali da se uredi radi odlaska bilježniku.

Šestoricu okrivljenika tereti se za počinjenje kaznenog djela ropstva jer su sredinom srpnja 2012. u Šibeniku; zajednički i dogovorno; protivno Europskoj konvenciji o ljudskim pravima, oštećenika M. K. i 17-godišnjaka protiv njihove volje odveli i zatvorili u kabinu na kupalištu Jadrija te ih prisiljavali na služenje, istovremeno ih tukli, huškalii na njih psa koji je ugrizao 17-godišnjaka za nogu od čega je jako krvario, dok su M. K. noću zatvarali u kabinu.

Prvu dvojicu okrivljenika i petookrivljenika tereti se i da su u Jadrtovcu 29. studenoga protiv njegove volje ugurali u automobil 17-godišnjeg oštećenika i doveli ga u vikendicu na Jadriji držeći ga protiv njegove volje i tukli ga.

Prva trojica okrivljenika i petookrivljenik se nalaze u istražnom zatvoru te je predloženo produljenje trajanja istražnog zatvora, stoji u priopćenju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 18:51