POZNATI SPLIĆANIN

Otkriveno tko je vlasnik zapaljenog Porschea u Splitu: ‘Ne želim uopće pričati o tome!‘

Vlasnik Porschea službeno drži beach bar na splitskoj plaži Žnjan i nije nepoznat splitskoj policiji...

Oštećeni Porsche Panamera.

 Jakov Prkić/cropix

- Ne tribate me uopće kontaktirati, ne želim pričati o tome - odrješito nam je, ne ostavljajući mjesta bilo kakvoj sumnji u njegovu odlučnost, u četvrtak prije podne na telefon kazao 40-godišnji splitski ugostitelj kojem je nekoliko sati prije toga ispred zgrade u Stepinčevoj ulici u Splitu u podmetnutom požaru izgorio automobil marke Porsche Panamera, piše Slobodna Dalmacija.

Pričinjena šteta na automobilu još uvijek nije službeno procijenjena, no doznajemo da se radi o vozilu starom dvanaestak godina i da se njegova cijena na tržištu kreće od 35 do 40-ak tisuća eura. Barem su takve cijene koje se mogu za to godište automobila pronaći na oglasnicima.

Splitska je policija izvijestila u četvrtak ujutro da je oko 4.50 u navedenoj ulici na predjelu Lokve izbio požar na parkiranom vozilu. Vatru je ugasilo šest vatrogasaca JVP-a Split, a plamen je zahvatio i fasadu zgrade uz koju je bio parkiran.

Naknadno je provedenim očevidom utvrđeno da je uzrok požara "otvoreni plamen ili žar" što, naravno, znači da je požar podmetnut. Iako se to još nitko ne usudi javno reći dok ne budu gotovi rezultati vještačenja, kako neslužbeno doznajemo, najvjerojatnije je nepoznati počinitelj pod okriljem mraka polio po automobilu zapaljivu tekućinu i zapalio je.

Je li počinitelj do zgrade došao nekim prijevoznim sredstvom ili pješke, je li bio i kako maskiran, što je ovim činom poručio vlasniku vozila te odgovore na mnoga druga pitanja trebala bi dati daljnja policijska istraga.

"Dovršen je očevid požara na osobnom vozilu koji je izbio u Splitu u Stepinčevoj ulici, te je utvrđeno da u događaju postoje elementi kaznenog djela. Na okolnosti ovog događaja provodimo kriminalističko istraživanje", izvijestili su šturo iz splitske policije.

Ugostitelj koji je ostao bez Porschea, inače rođeni Kaštelanin, službeno drži beach bar na splitskoj plaži Žnjan i nije nepoznat splitskoj policiji. Svojevremeno je, prije više od deset godina, bio posredni sudionik sukoba u jednom kaštelanskom narodnjačkom klubu kada je, barem po tadašnjim policijskim izvješćima, sudjelovao u sprječavanju intervencije policajaca koji su došli nakon dojave o pucnjavi.

Ugostitelj je bio tada na strani trojice muškaraca koji su ranjeni u toj "pucačini", a među kojima je tada bio i nedavno na 30 godina zatvora nepravomoćno osuđeni Tomislav Šoljić koji se nalazi u bijegu, a koji je tu kaznu dobio zbog ubojstva Marija Boljata i pokušaja ubojstva još jednog dobro poznatog kaštelanskog kriminalca Joze Čabraje.

Vlasnik tog kaštelanskog lokala kasnije je pravomoćno osuđen na trogodišnju zatvorsku kaznu prekoračenja obrane, a ne zbog dva pokušaja ubojstva i općeopasnu radnju, kako ga se prvotno teretilo.

U rasvjetljavanju okolnosti podmetnutog požara istražiteljima svakako neće pomoći ako oštećeni bude u istoj mjeri susretljiv kao u kontaktu s medijima, no moguće je da će do nekih tragova doći pregledavanjem snimki videonadzora okolnih objekata u toj ulici.

Kako bilo, policija će imati dosta posla.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:03