JADRANSKA MAGISTRALA

OZLIJEĐENO 11 TURISTA Upravljao kombijem bez vozačke dozvole i izazvao sudar

 Niksa Stipanicev / CROPIX

U teškoj prometnoj nesreći, u frontalnom sudaru kombi vozila i minibusa, koja se u poslijepodnevnim satima nedjelje dogodila na Jadranskoj magistrali u Žaboriću kod Šibenika, ozlijeđeno je čak 13 osoba.

Nakon objavljenog policijskog očevida, utvrđeno je da je sudar izazvao 30-godišnji vozač kombi-automobila Ford šibenskih registracija, koji je zbog neprilagođene brzine i naglog kočenja prešao svojim vozilom u suprotni trak ceste te se sudario s minibusom Renault splitskih registracija, kojim je upravljao 38-godišnji vozač iz Splita, a u kojemu se nalazila skupina stranih turista, uglavnom iz Velike Britanije. Od siline udara, oba vozila završila su izvan kolnika, a minibus je udario u kameno-betonski dvorišni zid obiteljske kuće uz magistralu.

Pored oba vozača, u minibusu je ozlijeđeno 11 putnika, a među njima teške tjelesne ozljede zadobio je 40-godišnji Britanac te je zadržan na daljnjem liječenju u šibenskoj bolnici.

Inače, kako doznajemo, vozaču s područja Šibenika koji je skrivio ovu prometnu nesreću, nedavno je Sud zbog brojnih prometnih prekršaja izrekao zaštitnu mjeru zabrane upravljanja vozilima. No, unatoč tome što mu je oduzeta vozačka dozvola, on je ponovno sjeo za volan i izazvao tešku prometnu nesreću. Protiv ovog 30-godišnjaka šibenska Policija podnijela je kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 18:20