KARLOVAČKI FANTOM

PAD GRADSKOG ŠMINKERA I POHLEPNOG POLICAJCA Svoje luksuzne provode s lijepim curama financirao je podmuklim pljačkama sugrađana

Svaki pogreb za 29-godišnjaka je bila prilika da se na lak način domogne gotovine i zlatnine
 facebook

Karlovački gradski šminker i suspendirani policajac PP Vojnić Tomislav Skukan (29) na zahtjev tužiteljstva ostaje do daljnjega u istražnom zatvoru nakon što je protiv njega podignuta optužnica zbog niza krađa po Karlovcu i Općini Barilović u kojima se okoristio za preko 145 tisuća kuna vrijednog nakita i drugih predmeta. Prijeti mu do tri godine zatvora, a njegovi kolege su obradom utvrdile da je poduzetni Tomislav "brinuo" o sprovodima na karlovačkom području.

Svaki pogreb za Skukana je bila prilika da se na lak način domogne gotovine i zlatnine. Njegovi nadređeni sumnjali su da je on taj - karlovački fantom koji koristi najteže trenutke svojih sugrađana da bi im provaljivao u kuće i podmuklo ih pljačkao, ali ga bez čvrstih dokaza nisu mogli uhititi.

Kuća na osami obitelji poznatog karlovačkog vatrogasca Stjepana Luića koji je preminuo početkom lipnja, bila je posljednja Skukanova meta nakon koje je uhićen. Dok je trajao pokop, policijsko vozilo bez oznaka Skukanove kolege parkirali su u dvorište. S njega su čak skinuli i registarske oznake kako bi ostali neprepoznatljivi. Skrili su se na stražnjem sjedalu i čekali. Njihov “kolega” došao je u plavim trapericama i plavoj majici. Stepenicama se popeo na prvi kat kuće Luićevih i provalio vrata. Čekali su da uđe u kuću, a onda su u akciju krenuli i oni. Tomislav ih je opazio i dao se u bijeg, skočio je kroz prozor s prvog kata, a pri doskoku se lakše ozlijedio na radni stroj.

Pretrčao je stotinjak metar uz obalu Kupe, preko mosta se domogao druge obale, a potom skrenuo u dvorište Danice Oreščanin, protutnjao njezinim poljem i sletio u jarak. Dalje od toga nije uspio, jer ga ja ščepao prvi od dvojice naoružanih policajaca koji su ga proganjali. Stigao je i drugi, stavili su mu lisice i izveli ga na mjesni put.

Mještani su bili šokirani - prvo uhićenjem, a onda i spoznajom tko ih je potkradao punih godinu dana od 7. lipnja 2014. do 3. lipnja ove godine. Smatraju ga rastrošnom osobom koja je patila za luksuzom, lijepim djevojkama, mondenim mjestima za noćne provode u Zagrebu, putovanjima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. svibanj 2024 00:48