ZARADIO KAZNENU PRIJAVU

PAO PRLJAVI POLICAJAC Dilao podatke o istragama i preko granice prevozio ilegalce

Rijeka, 080513.Nakon saslusanja pred USKOK-ovim istraziteljima, osumnjiceni za korupcijsku aferu na Carini privedeni su na saslusanje istraznom sucu Zupanijskog suda u Rijeci Dusku Tismi. Na fotografiji: jedan od osumnjicenika.Foto: Tea Cimas / CROPIX
 Tea Cimaš / CROPIX

Policijski službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske, u suradnji s USKOK-om, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 49-godišnjim policijskim službenikom, piše Slobodna Dalmacija.

Sumnja se da je tijekom ožujka, svibnja i lipnja 2014. počinio dva kaznena djela primanja mita, te jedno kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti, stoji u priopćenju odjela za odnose s javnošću Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

49-godišnjak se sumnjiči da je, radi stjecanja materijalne koristi, svojim vozilom iz Bosne i Hercegovine u Republiku Hrvatsku prevezao dvije državljanke Bosne i Hercegovine, za koje je znao da im je otkazan boravak u Republici Hrvatskoj, za što je od istih tražio i primio novac za učinjenu uslugu, u sveukupnom iznosu od oko 4500 kuna.

Također se sumnjiči da je, kao policijski službenik, zlouporabio položaj i ovlasti, te dvjema neovlaštenim osobama odavao podatke vezane uz policijsko postupanje, usmjereno na suzbijanje kaznenih djela nedozvoljene igre na sreću.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, protiv 49-godišnjaka je USKOK-u podnesena kaznena prijava.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 14:58