POKUŠAJ TEŠKOG UBOJSTVA U VODICAMA

PIJAN POKUŠAO ZAKLATI POLICAJCA Prijeti mu 50 godina zatvora: 'Falio je milimetar do tragedije'

Ilustracija
 Nikša Duper / CROPIX

Najmanje deset, a maksimalno 50 godina prijeti čovjeku (36) koji je prije nekoliko dana u noćnom klubu "Makina" u Vodicama nožem po vratu i glavi više puta zarezao policajca (31) koji ga je pokušao smiriti i upozoriti da pijan - a izmjereno mu je nešto više od jednog promila alkohola u krvi - ne pravi probleme, piše Slobodna Dalmacija.

Naime, Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku donijelo je rješenje o provođenju istrage zbog osnovane sumnje da je čovjek koji živi u Šibeniku počinio teško ubojstvo u pokušaju, i to službene osobe u vezi s obavljanjem službene dužnosti. Na ovako tešku kvalifikaciju djela išlo se bez obzira na to što je šibenska policija objavila da je policajac lakše ozlijeđen.

Pokazao značku

Naime, kako su izvijestili iz šibenskog ŽDO-a, on je u petak 26. kolovoza oko 3.30 u spomenutom klubu remetio javni red i mir i zlostavljao goste. Prema riječima suvlasnika tog kluba, lupao je po inventaru u WC-u, pa su ga zaštitari pokušali izvesti van. No, kako se nije smirio nego je opet došlo do naguravanja, u cijelu se priču uključio policajac iz Zagreba, djelatnik Ravnateljstva policije koji te večeri nije bio u službi već je kao gost bio u klubu.
On je, predstavivši se i pokazavši nasilnku, koji je, kako neslužbeno doznajemo, već poznat po Šibeniku kao problematičan tip, službenu policijsku značku i iskaznicu, zatražio od njega da prestane s takvim ponašanjem. No, umjesto da ga posluša, u trenutku kad su ga redar i policajac pokušali izvesti van kluba, nasilnik je iz džepa hlača izvadio preklopni nož s ispruženom oštricom i, kako kažu u ŽDO-u, "s ciljem da ga usmrti, nasrnuo na policijskog službenika".

Oštricom i sječivom noža zarezao je više puta policajca po glavi i vratu. Ili, jednostavnije rečeno, pokušao ga je doslovno zaklati!

Izvan kontrole

Očito je bio izvan kontrole jer je agresivno nasrtao na policajca s oružjem u ruci želeći ga ubiti, ali srećom, u tome su ga spriječili djelatnici noćnog kluba koji mu iz ruke izbili i odnijeli nož te ga odvojili od okrvavljenog policajca. Bacili su ga na pod i zadržali dok nije došla policijska ophodnja i uhitila ga. Ranjenog su policajca u šibensku bolnicu odveli djelatnici Hitne pomoći.

Nakon što je kriminalistički obrađen, nasilnik je priveden na ispitivanje u ŽDO Šibenik koje je sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku podnijelo prijedlog za određivanje istražnog zatvora. Tražili su to zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela i utjecaja na svjedoke, a istražni je sudac njihov zahtjev i prihvatio te će počinitelj najmanje idućih 30 dana biti u istražnom zatvoru.

Krvi na sve strane

- Zasika ga je jako blizu vratne arterije, bilo je krvi na sve strane. Da ga je slučajno uvatija koji milimetar dublje, bilo bi jako gadno, ko zna bi li čovik priživija - govori Boško Kranjac, suvlasnik vodičkog kluba "Makina".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:54