‘ŽAO MI JE, PIO SAM‘

Pijani mladić zapalio dvije novčanice od 20 kuna, a sada mora platiti 800 kuna kazne

Žao mi je zbog svega toga jer trijezan to nikad ne bih napravio. Pa tko bi normalan to napravio, poručio je
Ilustracija
 Davor Pongracic/Cropix

Uništavanje novca koji je u opticaju podložno je prekršajnoj sankciji, a to je na vlastitom džepu osjetio 23-godišnji Sinjanin M.G. kojeg je sinjski prekršajni sud kaznio sa 600 kuna.

Za nepromišljeni potez tijekom totalnog lockdowna zbog pandemije korona virusom, kada je na balkonu prijateljeve kuće 12. travnja ove godine uništio dvije novčanice od 20 kuna, optuženi mladić krivi alkohol. Naime, tog popodneva on i prijatelj su pili te je prijatelj trenutke zajedničke dokolice objavio brže-bolje na Facebooku.

Suludi piromanski čin proširio se virtualnim svijetom pa se u slučaj ubrzo umiješala policija koja je mladog Sinjanina u optužnom prijedlogu prijavila za kršenje članka 4. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira odnosno da je namjerno uništio domaći novac u opticaju. Sud je 23-godišnjaku osim 600 kuna kazne naložio i plaćanje 200 kuna sudskih troškova.

- Kriv sam. Navedene prigode bio sam pod utjecajem alkohola. S prijateljem sam sjedio na balkonu kuće i u takvom gotovo besvjesnom stanju sam palio i zapalio dvije novčanice od po 20 kuna. Moj prijatelj je sve to snimio i objavio na društvenim mrežama. Žao mi je zbog svega toga jer trijezan to nikad ne bih napravio. Pa tko bi normalan to napravio, ali eto, dogodilo se u alkoholiziranom stanju - pravdao se pred sucem mladić koji je zapalio novčanice i u letu ostao bez ukupno 840 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 19:13