SVEJ JE PRIJAVILA ČISTAČICA

PLJAČKA GODINE U ZAGREBU Kako su lopovi provalili u kafić i iz bankomata odnijeli 997.000 kuna!

Zaštitari su dobili signal i došli usred noći, ali nisu primijetili ništa sumnjivo
 Ronald Goršić/CROPIX

Iz bankomata Erste banke u sklopu kafića i automat kluba Metropolis u Ivanićgradskoj ulici na zagrebačkoj Ferenščici provalnici su u petak rano ujutro odnijeli 997.000 kuna. Provalu je primijetila čistačica M. A. koja je oko pet sati došla urediti lokal.

Neslužbeno doznajemo kako su zaštitari dobili oko 4 sata signal u centralni dojavni sustav da se nešto događa s bankomatom Erste banke u Ivanićgradskoj. Brzo su reagirali i u samo nekoliko minuta došli na mjesto događaja, ali izvana im nije bilo vidljivo ništa sumnjivo. Nisu primijetili da su provalnici obili stražnja vrata kafića i da su “radili” iznutra.

- Vjerojatno su se lopovi pritajili vidjevši zaštitare, a nakon njihova odlaska provalnici su nastavili obijati bankomat - kaže naš izvor iz policije. O “pljački godine” na Ferenščici razgovarali smo i s bivšim konobarom Metropolisa.

Šokirana čistačica

- Čistačica je vidjela oštećenu oplatu bankomata i odmah joj je bilo jasno što se dogodilo. Zvala je policiju. Satima su je ispitivali. Za nju je to šok - kaže bivši zaposlenik Metropolisa.

Kafić i automat klub Metropolis u blizini je crkve, samostana i župe bl. Augustina Kažotića, što je kod dijela stanara Ferenščice stvorilo zbunjenost.

- Izađeš s mise i prvo što vidiš je vulgarna svjetleća reklama za kockarnicu koja radi do jutra. To ne bi trebalo biti tako. Evo, i ova pljačka je dokaz da je to leglo kriminala i nemorala - ogorčen je stanar zgrade u kojoj je Metropolis.

Sve donedavno u istoj je zgradi bio i klub Pasha, u čijem je podrumu policija pronašla ilegalno skladište švercane lažirane robe, nakon čega je lokal zatvoren, a vlasnici pozatvarani.

Vlasnik Metropolisa je Ivo Komšić, kojeg povezuju s članom Predsjedništva BiH Željkom Komšićem i gradonačelnikom Sarajeva Ivom Komšićem. Ova šira obitelj posljednjih je godina u Zagrebu investirala u nekretnine i ugostiteljske objekte.

Tragovi s očevida

Na mjestu provalne krađe članovi ekipe za očevide proveli su očevid i izuzeli tragove koji će poslužiti u traganju za počiniteljima. Snimka s videonadzora solidne je kvalitete, ali čini se da su počinitelji znali za kamere i maskirali se prije upada u lokal.

Ne isključuje se mogućnost da su dvojica obijača imala i trećeg pomagača koji ih je čekao u automobilu. Također se istražuje verzija po kojoj su spretni lopovi imali suradnika “iznutra”, u banci ili kafiću, koji im je dojavio kada je bankomat pun i kada je najbolji trenutak za noćnu akciju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 07:51