ZLOČIN U PULI

PODIGNUTA OPTUŽNICA U SLUČAJU MONSTRUOZNOG UBOJSTVA Denisova majka i maloljetnica zajedno su i dogovorno ugušile dječačića, a potom ga bacile u more

 Goran Šebelić / CROPIX, privatni album

Županijsko državno odvjetništvo u Puli je podignulo pred Županijskim sudom u Puli optužnicu protiv Chiare Pašić, državljanke Republike Hrvatske (1985.), i podnijelo prijedlog za primjenu maloljetničke sankcije prema državljanki Republike Hrvatske (2003.) zbog počinjenja kaznenog djela teškog ubojstva, javlja Glas Istre.

Okrivljenice se tereti da su 23. svibnja 2017. zajedno i dogovorno, u stanu na adresi Akvilejski prilaz u Puli, s namjerom da usmrte trogodišnje dijete; ugušile ga, a zatim mrtvo tijelo odnijele do obale mora bivše vojarne Vallelunga i tamo ga bacile u more.

Sudu je predloženo produljenje istražnog zatvora protiv obje okrivljenice zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Državno odvjetništvo obustavilo je istragu protiv hrvatskog državljanina (1988.) zbog kaznenog djela neprijavljivanja počinjenog kaznenog djela jer nakon provedene istrage nije bilo osnovane sumnje da bi on to kaznenog djelo počinio, a niti da bi počinio neko drugo kazneno djelo koje se progoni po službenoj dužnosti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 21:07