UBOJSTVO U STANU

PODIGNUTA OPTUŽNICA ZA KRVAVO UBOJSTVO U ŠIBENSKOM NEBODERU Posvađali su se, a onda je neubrojivi 29-godišnjak tupim predmetom majku zatukao do smrti

Ilustracija
 Mario Pušić / CROPIX

ŠIBENIK - Županijsko državno odvjetništvo u Šibeniku podiglo je pred Županijskim sudom optužnicu protiv 29-godišnjeg muškarca, a zbog počinjenog kaznenog djela teškog ubojstva.

Okrivljenik je u jutarnjim satima 16. studenog prošle godine u stanu na drugom katu najvišeg nebodera, 17-ero katnice u gradskoj četvrti Baldekinu, ubio svoju 60-godišnju majku Rosu, s kojom je živio.

Istragom je utvrđeno da je 29-godišnjak u neubrojivom stanju, nakon verbalnog sukoba i međusobnog naguravanja, više puta majku udario tupim tvrdim sredstvom u glavu i nanio joj više teških tjelesnih ozljeda od kojih je ona preminula u stanu.

U optužnici je predloženo produljenje istražnog zatvora okrivljeniku te je Županijskom sudu Šibeniku dostavljen zahtjev da sud nakon rasprave utvrdi da je okrivljenik počinio protupravno djelo u stanju neubrojivosti te shodno tome primijeni Zakon o zaštiti osoba s duševnim smetnjama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 18:21