IZNEVJERENO POVJERENJE

Policajac je silovao, djevojčica se pokušala ubiti

 Damir Krajač/CROPIX

ZAGREB - Službenik Policijske uprave krapinsko-zagorske D. G. (40) zadržan je u istražnom centru Županijskog suda u Zagrebu nakon policijskog ispitivanja i obrade zbog sumnje da je prošlog petka, 23. travnja, u stanu na području Trešnjevke silovao 14-godišnju djevojčicu.

Neimenovana djevojčica pokušala je nakon proživljene traume sebi oduzeti život progutavši veću količini tableta, a pri pružanju liječničke pomoći u Dječjoj bolnici u Klaićevoj liječnicima je rekla zašto je to učinila i tko je kriv za sve.

Nedugo nakon saznanja za silovanje malodobnice službenici PU zagrebačke uhitili su 40-godišnjeg kolegu D. G. iz zagorskog mjesta Tuhelj.

Inače, uhićeni je zaposlen kao policajac u postaji u Klanjcu. Nad njim je provedena obrada, a iIstražni sudac Županijskog suda u Zagrebu odredio mu je pritvor kako bi ga onemogućio da utječe na svjedoke.

Zbog zaštite identiteta oštećene nesretne djevojčice u PU zagrebačkoj se nije moglo doznati išta više od informaciju o okončanju kriminalističkog istraživanja, bez navođenja ikakvih drugih podataka koji bi mogli naštetiti oštećenoj.

Podatke o slijedu nesretnih događaja koji su doveli do oktrića zločina Jutarnji list doznao je neslužbenim kanalima.

Također neslužbeno doznajemo da je osumnjičeni 40-godišnji policajac u vezi s polusestrom silovane 14-godišnjakinje Iskoristio je poznantvo s djevojčicom i njezino povjerenje.

Osim kriminalističkih službenika koji rade na slučaju i same nesretne 14-godišnjakinje nitko ne zna na koji način ju je prisilio na spolni odnos i je li pritom koristio prijetnje ili fizičku silu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. svibanj 2024 04:15