OBLOŽIO JU DASKAMA I TEPIHOM

Policajcima pobjegao prije pola godine: Skrivao se u rupi koju je iskopao na zemljištu kupljenom od ukradenog novca

Susjedi kažu da ga se moglo vidjeti i u seoskim provodima pa se valjda, pretpostavljaju, skrivao po potrebi
 PUZ

ZAGREB - Pola godine nakon što je vješto i na čuđenje svih pobjegao pritvorskom nadzorniku dok je čekao ispitivanje u prostorijama Državnog odvjetništva u Zagrebu zbog milijunske provale, okorjeli lopov Marko Šarić(22) uhićen je i vraćen iza rešetaka zagrebačkog Remetinca gdje je doveden iz, ni manje ni više nego, skrovite rupe veličine 2x2 metra koju je iskopao u dvorištu novoizgrađene obiteljske kuće u mjestu Greda Breška na ivanićkom području.

Spornu rupu je iskopao i obložio daskama i tepihom uz dvije barake uz koje je njegova obitelj ukradenim novcem izgradila kuću. U njoj se uglavnom skrivao, no susjedi kažu da ga se moglo vidjeti i u seoskim provodima pa se valjda, pretpostavljaju, skrivao po potrebi. Dok je za njim na snazi bila tjeralica Šarić je, prema tvrdnjama policije, do lipnja ove godine odradio još niz krađa i provala u kuće i stanove te 'omastio brke' za još čak dodatnih 950 tisuća kuna. Od toga novca je, u talu za članovima obitelji, Šarić kupio zemljište u okolici Ivanić Grada gdje je uredno nastavio živjeti - malo u kući, malo pod zemljom. I išlo mu je sve do početka ovoga tjedna kada su mu istražitelji '(za)sjeli' ponovno na vrat.

Podsjetimo da je Šarić zaintrigirao javnost kada je 13.veljače predan pritvorskom nadzorniku gdje je u prostorijama dežurnog državnog odvjetnika na Selskoj cesti čekao da dođe na red za ispitivanje zbog provale u obiteljsku kuću na zagrebačkoj Bukovačkoj odakle je uz pomoć kompanjona R.B.(21) i A.T.(20) ukrao oko milijun kuna i nešto zlatnog nakita. Već drugog dana kupio je za 250 tisuća kuna Porsche Cayenne dok je ostatak novca sakrio. Za pogrešku koju je tom prilikom učinio pritvorski nadzornik nitko nije odgovarao.

Marko ga je, naime, zamolio da mu skine lisice dok razgovara sa odvjetnikom Ivanom Krnićem a što mu je ovaj i udovoljio. Prefrigani Marko je tom prilikom odgurnuo odvjetnika, istrčao kroz hodnik Državnog odvjetništva i izgubio se u gradskoj vrevi. A obitelj na Bukovačkoj cesti čiji je dom poharao Marko, ostala je šokirana nedovoljnom opreznošću policije i pravosuđa prema osobi koja od svoje četrnaeste godine krši zakone i krade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. svibanj 2024 23:56