PODIGNUTA KAZNENA PRIJAVA

POLICAJCU IZ SPLITA U RAČUNALU PRONAŠLI FOTOGRAFIJE GOLE DJEVOJČICE (17) Kolege ga brane: Pa ta cura izgleda kao da ima 20 godina...

Ilustracija
 Screenshot / YouTube

Nakon što je iznio svoju obranu na Općinskom državnom odvjetništvu u Splitu, 25-godišnji pomorski policajac pušten je da se brani za slobode, iako je tužiteljstvo tražilo istražni zatvor. Tužiteljstvo nije tražilo istražni zatvor za 24-godišnjaka koji je priznao kazneno djelo prijetnje prema maloljetniku, otkriva Slobodna Dalmacija.

Na Facebook profilu 25-godišnjeg policajca, podsjetimo, pronađene su slike maloljetnog 16-godišnjaka koje je snimio, a potom i poslao 24-godišnjak, kao i fotografija obnažene sedamnaestogodišnje djevojke.

Iako je cijeli slučaj pokrenulo priznanje 16-godišnjeg dječaka (inače štićenika jednog doma) svojoj ravnateljici koji joj je rekao da je 24-godišnjak s njim imao seksualni odnos bez njegova pristanka u blizini Splitova nogometnog igrališta, policija je 'iskristalizirala' u svojoj obradi tu priču pa je 24-godišnjak prijavljen za prijetnju maloljetniku, ali ne i za spolni odnos s djetetom bez njegova pristanka. U suprotnom, slučaj bi preuzelo Županijsko, a ne Općinsko državno odvjetništvo u Splitu.

Kada je čuo da maloljetnik priča o njihovu seksualnom odnosu koji očigledno nije bio prisilan, 24-godišnjak mu je počeo prijetiti preko Facebooka i zato je prijavljen. Kad je dobiven sudski nalog da se pregleda 24-godišnjakova Facebook stranica, ustanovljeno je da je on eksplicitne slike tog dječaka poslao i 25-godišnjem policajcu.

U obradi je zatražen, a zatim i dobiven nalog istražnog suca da se pregleda i profil 25-godišnjeg policajca na kojem je osim eksplicitnih slika dječaka pronađena i fotografija gole sedamnaestogodišnjakinje.

– Policajac je kao dijete ostao bez oca koji je bio u Domovinskom ratu, došao je u policiju nakon akcije "Kormilo" gdje su mnogi policajci zbog te afere s prstacima dobili otkaz. Želja mu je bila prijeći iz Pomorske u Interventnu policiju, a onda se dogodi ovakva afera. Pa ta navodna maloljetnica izgleda kao 20-godišnjakinja. Kako je on po slici mogao znati koliko ona ima godina - komentari su onih koji poznaju ovog policajca.

U svakom slučaju, policajcu ostaje kaznena prijava iskorištavanja djece za pornografiju uz mjeru opreza približavanja osobama s fotografije, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 03:04