AKCIJA PROTIV HOMOFOBA

Policija nastavila s uhićenjima u Splitu: privedeno još sedam izgrednika s Gay Pridea

Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju protiv pet osoba slijedi podnošenje optužnog prijedloga
 Vojko Bašić/CROPIX

I tijekom ponedjeljka policijski su službenici Policijske uprave splitsko-dalmatinske nastavili s uhićenjima i privođenjima zbog divljanja tijekom Gay Pridea. Ukupno je privedeno sedam osoba, piše Slobodna Dalmacija.

Osnovano se sumnja da je jedna osoba počinila kazneno djelo Nasilničko ponašanje iz čl. 331. st.2.i kazneno djelo iz čl.108. st.2 Povreda prava na okupljanje i javni prosvjed u svezi s kaznenim djelom iz čl.89 st.36 Zločin iz mržnje te je uz kaznenu prijavu doveden istražnom sucu Županijskog suda u Splitu.

Sumnja se da se tijekom javnog skupa ponašao na osobito drzak i neprimjeren način te je svojim postupanjem doveo sudionike skupa u ponižavajući položaj.

Jedna osoba, uz optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju dovedena je na Prekršajni sud.

Zbog prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira i Zakona o javnom okupljanju protiv pet osoba slijedi podnošenje optužnog prijedloga redovnim putem Prekršajnom sudu.

ORIGINALAN TEKST PROČITAJTE OVDJE

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 19:02