ISPLIVALI DETALJI OBRAČUNA

POLICIJA OTKRILA ZAŠTO SU ATENTATORI PUCALI NA POZNATOG UGOSTITELJA U SLAVONSKOM BRODU Izvrijeđali su ga, pretukli, upucali i još na kraju i pokrali

 
 Danijel Soldo / CROPIX

Sud u Slavonskom Brodu odredio je istražni zatvor protiv dvojice muškaraca starih 28 i 43 godina koji su 7. siječnja predvečer, oko 17 sati i 55 minuta, organizirali sačekušu za poznatog brodskog ugostitelja Jerkana Kovačevića te mu propucali nogu.

Županijsko državno tužiteljstvo obojicu atentatora tereti za pokušaj teškog ubojstva, a starijeg i za kazneno djelo nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Nakon prvog ispitivanja postalo je jasnije zašto se dvojac odlučio na zločin. Prema prioćenju ŽDO-a, 28-godišnjak i njegova žrtva su se najprije verbalno sukobili, a kada je Jerkan Kovačević odgurnuo napadača i okrenuo se da bi se udaljio obojica su zapucali u njegovom smjeru. Policija zasad nije otkrila o kojem je točno vatrenom oružju riječ no od tri hica jedan je Jerkana stvarno i pogodio te mu je nanesena teška prostrijelna rana desne noge. DORH ističe da je muškarcu život spašen pravosdobnom liječničkom intervencijom.

-Nakon što je oštećenik pao na tlo, okrivljenici su, u namjeri da se okoriste, uzeli torbicu s oko 24.000 kuna te neutvrđeni iznos konvertibilnih maraka i švicarskih franaka - priopćili su tužitelji.

Atenatori su se potom skrivali desetak dana, a naposljetku su ih pronašli i priveli zagrebački policajci, te o tome izvijestili ove subote. Kod njih su u stanu pronađena dva komada oružja - jedan automatski i jedan poluatomatski pištolj, a sada tek treba utvrditi tko je točno i iz kojeg od ta dva pištolja ispalio hitac koji je teško ozlijedio Kovačevića.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 06:47