HULIGAN SA ZAPADA

Policija pet dana nakon incidenta na Poljudu privela muškarca koji je bacio bocu na glavu igrača Istre

40-godišnjem muškarcu je izrečena uvjetna kazna od šest mjeseci

Prizor s utakmice Hajduk - Istra

 Ante Čizmić/Cropix

U dramatičnoj završnici utakmice između Hajduka i Istre na Poljudu, dok su Puljani slavili pobjednički zgoditak Matea Lisice, dogodio se incident. Pričuvni igrač Istre Eric Björkander pogođen je u glavu, a predmet je stigao sa zapadne strane tribine Poljuda.

Utakmicu je završio sa zavojem na glavi, a pritom uopće ulazio u igru. Na kraju je morao i na šivanje zbog zadobivene rane.

Pet dana kasnije splitska policija je objavila da je 40-godišnji muškarac, kojega se dovodi u vezu s incidentom, doveden u službene prostorije radi provođenja istrage.

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 40-godišnjak 2. rujna oko 23:11 sati u natjecateljski prostor bacio staklenu bočicu koja je pogodila 27-godišnjeg igrača aka koji je zadobio lakše tjelesne ozlijede.

Policija navodi da je 40-godišnjak počinio prekršaj iz članka 4. stavak 1. točka 6. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima te da je danas uz optužni prijedlog odveden na Općinski prekršajni sud u Splitu.

Kako doznaje Slobodna Dalmacija, 40-godišnjem muškarcu je izrečena uvjetna kazna od šest mjeseci i u tom roku ne smije počiniti prekršaj iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Ako u roku od šest mjeseci počini takav prekršaj, morat će odslužiti 50 dana zatvora.

Ujedno je dobio i zabranu odlaska na Hajdukove utakmice u trajanju od dvije godine, uz obavezu javljanja u policijsku postaju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:36