ISTRAŽITELJI SE DIGLI NA NOGE

POLICIJA PRIVELA MANIJAKA KOJI JE VREBAO DJEVOJČICU NA JORDANOVCU 'Nadgledamo područje škole, pozivamo roditelje na oprez, ali nema razloga za paniku'

 CROPIX

Nakon što je u ponedjeljak popodne zagrebačka policija dobila dojavu o nepoznatom muškarcu koji je u neposrednoj blizini OŠ Jordanovac presreo 10-godišnjakinju koju je pokušao uvjeriti da su ga poslali njezini roditelji po nju, istražitelji su se digli na noge te su vrlo brzo uspjeli ući u trag sumnjivcu kojeg su doveli u postaju na obradu.

- Odmah po zaprimljenoj obavijesti policijski službenici nadležne postaje su izašli na mjesto događaja te poduzeli mjere i radnje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti. Operativnim radom i do sada prikupljenim informacijama identificirana je osoba koja se dovodi u vezu s ovim događajem slijedom čega se poduzimaju mjere i radnje u području kazneno-pravne zaštite djeteta kao i održavanja povoljnog stanja sigurnosti u području škole – naglašavaju iz PU zagrebačke. Ističu također i da su tijekom jučerašnjeg dana policajci pojačano opservirali područje osnovne škole uz napomenu da će to činiti i narednih dana.

Pritom, međutim, uvjeravaju građane i roditelje kako nema razloga za zabrinutost te da se sve školske aktivnosti mogu odvijati uobičajeno.

Ujedno, iz policije demantiraju navode u medijima da je napadnutom djetetu nepoznata muška osoba prijetila nožem iako su svi u školi odmah nakon incidenta čuli kako djevojčica govori da je, između ostaloga, kod muškarca u ruci vidjela manji nož.

- I u ovom slučaju pozivamo javnost i roditelje na oprez, ali nikako na širenje panike budući policija poduzima intenzivne mjere preventivnog karaktera kako bi se spriječila bilo kakva opasnost i rizične situacije sličnog karaktera - zaključuju iz zagrebačke policije.

Podsjetimo, u ponedjeljak oko 14.15 sati nepoznati muškarac vidio je 10-godišnjakinju dok je izlazila iz škole. Fiksirao ju je pogledom dok je oblačila jaknu na školskom dvorištu. Brzim hodom krenuo je prema njoj. Nešto je promumljao pa je curica u prvi mah pomislila da je alkoholičar i nastavila dalje hodati. Tada je čula da joj govori: ‘Mene je tvoja mama poslala da te odvedem doma’. Pristojno mu se zahvalila na ponudi i napomenula da će ipak ići sama kući. No, to se muškarcu navodno nije svidjelo te ju je snažno primio za ruku. Djevojčica ga je tada udarila u slabine i počela bježati prema školskom dvorištu. Muškarac joj je tada navodno još poručio: ‘Gdje ćeš? Tražit ću te dok te ne nađem.’

Desetogodišnjakinja je utrčala u školu te se slomila plačući pred svojim prijateljicama, od kojih je jedna od njih mučnu scenu, navodno, također vidjela kroz staklenu školsku stijenku. Prema inicijalnom opisu nasrtljivac je bio star oko 50 godina, neuredne brade, ćelav, bez prednja dva zuba. Na sebi je imao nekoliko brojeva veću jaknu i donji dio trenirke, a nakon što je curica otrčala u školu u suzama, on je, navodno, krenuo prema bolnici gdje je skrenuo na puteljak.

Za što će točno biti kazneno prijavljen pokazat će kriminalističko istraživanje koje je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:22