SMRT U BAŠKI

Policija se oglasila o tragediji na Krku: ‘Muškarac nakon svađe udario Austrijanca, pao je na pod i preminuo‘

44-godišnji Hrvat prijavljen je za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti te će biti pritvoren
Panorama Baške, Ilustracija
 Tea Cimas/cropix

Policija se oglasila o tragediji na Krku gdje je Hrvat nakon svađe oko retrovizora udario turista koji je preminuo. Potvrdili su i da je smrtno stradao austrijski državljanin.

Javljaju da je protiv osumnjičenog podnijeta kaznena prijava zbog sumnje na počinjenje kaznenog djela teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti te da će biti predan pritvorskom nadzorniku.

- Policijski službenici Policijske postaje Krk i Službe općeg kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske u koordinaciji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Rijeci, proveli su kriminalističko istraživanje radi utvrđivanja relevantnih činjenica događaja u kojem je jučer, 28. kolovoza u Baški na otoku Krku preminuo 69-godišnji državljanin Austrije, javljaju iz policije.

Policija javlja kako je priveden 44-godišnji Hrvat.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je osnovana sumnja da se 44-godišnjak verbalno, a zatim i fizički sukobio sa 69-godišnjakom, udarivši ga, nakon čega je oštećeni pao na pod te potom preminuo. Tijelo preminulog prevezeno je na Zavod za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Rijeci, gdje će biti obavljena obdukcija i utvrđen uzrok smrti 69-godišnjaka, javlja policija.

Kažu i kako je 44-godišnji Hrvat prijavljen za kazneno djelo teška tjelesna ozljeda s posljedicom smrti te će danas biti predan pritvorskom nadzorniku.

Svađa zbog retrovizora

Novi list je ranije objavio detalje o ovom incidentnu koji je završio smrću. Tijelo muške osobe pronađeno je iznad plaže u Baški na otoku Krku.

Kako su objavili, u istočnom dijelu Baške zvanom Kricin, u uskoj dvosmjernoj ulici iznad plaže, vozač automobila zagrebačkih registarskih oznaka u jednom je trenutku retrovizorom zakačio turista.

Ovaj se razljutio i neopreznom vozaču otkinuo retrovizor s automobila, nakon čega je Zagrepčanin izašao iz automobila. Nakon kratke svađe, vozač je, kako su Novom listu prepričali očevici, nokautirao pješaka, koji je na licu mjesta preminuo.

Susjedi kažu kako je pokušaj reanimacije stranog turista trajao gotovo sat vremena, ali nije mu bilo spasa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 01:58