POSRNULI PLESAČ

Policija uhitila serijskog pljačkaša koji je ukrao 140 tisuća eura, radi se o - pobjedniku Supertalenta!

Basić je na tuđi račun živio na visokoj nozi - kockao je, putovao i hranio se po restoranima.
 Pu ZagrebaČka/

Petar Bruno Basić zaradio je 200.000 kuna kao pobjednik Supertalenta 2016. godine. Točke koje je izvodio nizale su samo hvalospjeve, baš kao i njegovo isklesano tijelo na koje članice tadašnjeg žirija, među kojima je bila i simpatična pjevačica Danijela Martinović, također nisu ostale ravnodušne.

image

Petar Bruno Basić (sredina)

Branko Banjac/Nova Tv

S odmakom od sedam godina, Basić je zaradio, pak, preko 140.000 eura u zlatnini i drugim predmetima. I opet, naravno, zahvaljujući plodovima vlastita rada, ali ovoga puta onog s druge strane zakona. Sumnjaju u to, barem, istražitelji koji su u Basića nakon iscrpnog istraživanja uprli prstom da je lopov koji je na tuđi račun živio na visokoj nozi – kockao je, putovao i hranio se po restoranima.

image
Pu ZagrebaČka/
image
Pu ZagrebaČka/

Naime, Basića zagrebački kriminalisti terete za dva razbojništva, jednu krađu i tri krivotvorenja isprava, a ušli su mu u trag nakon što su medije preplavile snimke jedne njegove razbojničke akcije. Policija je kroz istraživanje otkrila te prikupila dokaze da je 18. srpnja i 1. kolovoza ove godine odradio dva razbojništva u dvije zlatarnice u Zagrebu, točnije u Ulici Vice Vukova u sklopu trgovačkog centra i onoj u Ninskoj ulici u Sesvetama.

Odradio ih je prema istom scenariju i u sličnom outfitu s francuskom kapicom na glavi i dioptrijskim naočalama na licu.

image
Pu ZagrebaČka/
image
Pu ZagrebaČka/
image
Pu ZagrebaČka/

Zainteresirano je tražio od zaposlenika da mu pokažu zlatni nakit, a čim bi ga oni stavili na pult, osumnjičeni je čekao pogodan trenutak kada više nije bilo mušterija unutra. Zlatare je potom brže-bolje špricao suzavcem te s pulta pograbio zlatninu i nestao u nepoznato odnoseći plijen sa sobom.

- Prilikom počinjenja navedenih kaznenih djela, osumnjičeni bi se do navedenih objekata dovezao automobilom na koji je stavio nepripadajuće registracijske pločice koje je ranije otuđio s drugih vozila. Maskirao bi se na način da bi na glavu stavio francusku kapu i na oči dioptrijske naočale. Novac koji je zaradio od prodaje otuđenog zlata, trošio bi na kockanje, putovanja i luksuzni način života - kažu iz PU zagrebačke ističući da tu njegovom lopovluku nije kraj.

Sumnjaju i da je počinio krađu na štetu trgovačkog centra na adresi Buzinski Krči u Zagrebu gdje se početkom srpnja dovezao autom s, također, nepripadajućim tablicama. Iz tog je skladišta ukrao više različitih artikala.

Ukupna šteta? Oko 140.715 eura. Posrnuli pobjednik Supertalenta trenutno se nalazi kod pritvorskog nadzornika nakon čega ga u četvrtak očekuje ispitivanje u prostorija tužiteljstva koje će potom odlučiti hoće li za njega zatražiti od suca istrage Županijskog suda određivanje jednomjesečnog istražnog zatvora.

image

Petar Bruno Basić

Branko Banjac/Nova Tv

Inače, u jesen 2017. mediji su pisali da je Basić postao ročnik Hrvatske vojske. Ponosno je položio prisegu u 20. naraštaju ročnika na dragovoljnom vojnom osposobljavanju u Požegi, a glavna motivacija za prijavu mu je bila, kako je tad otkrio sedmoj sili, njegov otac koji je bio nekad zapovjednik Počasno-zaštitne bojne Glavnog stožera HV-a i koji je svoj veliki obol dao u ratnom vihoru.

Koja je njegova strana priče i što ima reći u svoju obranu, tek će se vidjeti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:40