OUTLOOK FESTIVAL

POLICIJA ZATRPANA POSLOM NA FESTIVALU U PULI Čak 205 osoba uhvaćeno s drogom, diler udario policajca pa mu nudio 3000 kn mita!

 Danijela Peračić, Željko Hajdinak / CROPIX

Pune ruke posla imali su istarski policajci za vrijeme trajanja osmog po redu glazbenog Outlook festivala koji se održao od 1. do 7. rujna na području Štinjana. Čak 205 osobe su zatečene u posjedu opojnih droga od kojih se 203 prekršajno ogriješilo o Zakon o suzbijanju zloporabe droga dok su dvojica bila dileri koji su zaradili kaznene prijave.

Među prijavljenima zbog opijata bilo je 123 državljana Velike Britanije, 12 Belgijaca, po osam Australaca i Austrijanaca, sedmero Nizozemaca, šestero državljana SAD-a, petero Nijemaca i Novozelanđana, četiri Šveđana, Francuza i Švicaraca, dvojica Talijana, dvojica Portugalaca i dvojica Rumunja te po jedan Latvijac, Irac, Izraelac, Španjolac i Slovenac. Prijave su zaradila i šestorica Hrvata.

Od 205 osoba je ukupno oduzeto 139,4 grama marihuane, 29,9 grama ketamina, 33,2 grama jointa (mješavina duhana i marihuane), 1,5 grama jointa (mješavina duhana i hašiša), 48,9 grama MDMA, 83 komada i 2,4 grama Ecstasyja, 18,2 grama speeda, 1,4 grama amfetamina, 5,4 grama kokaina, 21,9 grama hašiša, 28 komada LSD-a, 0,3 grama mefedrona, 23,4 psilocibinske gljive i 1,2 grama metamfetamina.

Policajci su ujedno uspjeli na mjestu akcije odmah naplatiti 179 kazni 'teških' 605.666,07 kuna.

Dilerski dvojac - 25-godišnji Slovenac i 23-godišnji Britanac su raskrinkani nakon što je policija dobila dojavu da se u jednom od šatora prodaje droga. Bilo je to 3. rujna oko 21,20 sati nakon čega su policajci banuli u šator. Dileri se nisu dali smesti pa je jedan udario policajca i počeo bježati. Policajac ga je sustigao, a kako se diler uporno opirao, obojica su pala na jedan od šatora nakon čega su se otkotrljali niz padinu. Srećom, prošli su s lakšim ozljedama. Britanac je osim zbog droge, prijavljen i za prisilu prema službenoj osobi, nanošenje tjelesnih ozljeda i za davanje mita.

Naime, kod sebe je prilikom privođenja imao 8,4 grama MDMA ali i 3000 kuna zarađenih preprodajom opijata, a koje je nudio policajcima da ga puste.

Ujedno, tijekom Outlooka, policajci su zatekli sedam osoba (petorica lokalnih mladića a dvojica iz Velike Britanije) u posjedu ampula i balona punjenih plinom koje su preprodavali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 09:31