PEH

POLICIJSKI NAČELNIK IZ SESVETA PAO NA ALKOTESTU Nakon bizarne prometne nesreće kolege mu stigle na očevid, a on napuhao više od 0,5 promila...

Ilustracija
 Nikša Stipaničev / CROPIX

'Ako piješ - ne vozi' - slogan je zagrebačke policije već godinama, no istog se nije pridržavao 18. travnja ove godine Evelin Mustapić, načelnik Policijske postaje Sesvete koji je imao 'peh' da zbog spleta nesretnih okolnosti u dreger svojih kolega prometnjaka 'napuše' preko 0,5 promila alkohola.

Kako doznajemo, Mustapić je kobnog dana u kasnim popodnevnim satima vozio svoj privatni automobil po Zagrebačkoj aveniji u Zagrebu. S njim u društvu bila je još jedna osoba koja je, dok je Mustapićev auto bio zaustavljen, odlučila izaći van. No, dok je načelnikov suputnik otvarao neoprezno suvozačeva vrata, u tom je trenutku naišao drugi automobil u susjednoj traci, a koji je pritom zamalo "odvalio" Mustapićeva vrata.

Ubrzo su na mjesto nezgode pristigle kolege policajci kako bi napravili očevid, a osim manje materijalne štete na oba vozila, vozaču drugog automobila utvrđene su lakše tjelesne ozljede.

Na upit o nezgodi, iz PU zagrebačke dobili smo odgovor da očevidom "nije utvrđena odgovornost za izazivanje prometne nesreće načelnika PP Sesvete već da je izvan službe, upravljajući privatnim autom, počinio prekršaj iz članka 199. stavak 2. Zakona o sigurnosti prometa na cestama." Pa će, dakle, zbog vožnje pod utjecajem alkohola, pojašnjavaju još iz PUZ-a, čelni čovjek sesvetske policije "biti prekršajno i disciplinski procesuiran".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 20:22