I DALJE NEUGODAN

Poljaku koji je obrisao stražnjicu 2000 kn kazne: 'Više nikada neću doći u Hrvatsku'

Nije se smirio ni kada su ga policajci htjeli privesti na prekršajnu obradu, pa se pokušao osloboditi trzanjem tijela
Dugopolje, 170810.Prometni policajci Kristian Perisic (lijevo) i Tonci Pivic iz postaje Prometne policije Split svakodnevno nadziru promet na autoputu A1 od Dugopolja do Sibenika.Nadzor vrse pomocu vrlo brzog BMW automobila kojim presrecu vozace koji voze prebrzo pri cemu ih snimaju kamerom i naplacuju kaznu od 500 do nekoliko tisuca kuna ovisno o brzini.Foto: Nikola Vilic / CROPIX
 Nikola Vilić / CROPIX

MAKARSKA - Poljski turist koji je divljao nakon što ga je policija u Zaostrogu nedaleko Makarske zaustavila zbog nedozvoljenog pretjecanja, ljetovanje u Hrvatskoj nastavio je "olakšan" za oko dvije tisuće kuna kazne za narušavanje javnog reda i mira te prometne prekršaje.

Podsjetimo, Poljak J.Z.L (47) u ponedjeljak je uastavljen u Zaostrogu na putu za Vodice. Vrijeđao je policajce koji su mu htjeli naplatiti kaznu, a u jednom trenutku sitrgnuo je prekršajni nalog iz policajčeve ruke i simulirao njime brisanje stražnjice. Nije se smirio ni kada su ga policajci htjeli privesti na prekršajnu obradu, pa se pokušao osloboditit trzanjem tijela.

Pritom je udario glavom u službeni automobil i zadobio lakše ozljede čela, a policajce je nastavio vrijeđati i u policijskoj postaji. Prekršajni sud u Makarskoj izrekao mu je dvije kazne po 700 kuna za narušavanje javnog reda i mira, što je umanjeno za 300 kuna zbog zadržavanja u policijskog postaji. Uz 1100 kuna, Poljak je platio i 600 kuna troškova prekršajnog postupka, te 500 kuna kazne za nepropisno pretjecanje i nepoštivanje prometnog znaka.

Morao se odazvati i na obavijesni razgovor u splitsku policiju, gdje se utvrđivalo je li policija opravdano upotrijebila sredstva prisile, a navodno ni tada nije bio posve ugodan. U slučaj je uključio i veleposlanstvo Poljske, cijelo vrijeme ponavljajući kako više nikada neće doći u Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 11:55