ŽIVOTNA DRAMA OSUMNJIČENOG ZA EKSPLOZIJE

PONOĆNI BOMBAŠ OSTAJE U PRITVORU Sud odbio Vojislavu Blaževiću jamčevinu od 100.000 kuna

Zagreb, 140113.Vojislav Blazevic, osumnjiceni za postavljanje dviju bombi u Podsusedu, u pratnji policije napustio je bolnicu Sestara Milosrdnica u Vinogradskoj.Foto: Admir Buljubasic / CROPIX
 Admir Buljubašić / CROPIX

ZAGREB - Vojislav Blažević , osumnjičen za podmetanje dvije eksplozije u siječnju u Zagrebu, ostaje u pritvoru jer je sud odbio ponuđenu jamčevinu od 100.000 kuna za obranu sa slobode, doznaje se od izvora bliskog istrazi.

Blaževiću je isticao pritvor pa je zagrebački Županijski sud trebao odlučiti hoće li ga pustiti na slobodu ili zadržati u zatvorskoj bolnici u kojoj se nalazi od uhićenja budući da štrajka glađu.

Od istog izvora doznaje se da je Blažević od jučer radikalizirao štrajk glađu te da sada osim hrane i tekućine, odbija i infuziju.

Blaževiću je određen pritvor zbog opasnosti od bijega, utjecaja na svjedoke i dokaze, to jest ometanja istrage, te ponavljanja kaznenog djela. Osumnjičen je za kazneno djelo dovođenja u opasnost života i imovine, za što je predviđena zatvorska kazna do pet godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. svibanj 2024 16:22