UBOJSTVO U KOMIŽI

Posvađali su se, bila je pijana, zabila mu je nož u srce: Danas joj je stigla presuda

Iste večeri s vidljivim ozljedama glave, ruku i nogu bila prebačena je u bolnicu. Naknadno je utvrđeno da ima frakturu lubanje i slomljena rebra
 /Duje Klarić/cropix

Katarina Mladineo, 52-godišnjakinja iz Komiže osuđena je nepravomoćno u srijedu na splitskom Županijskom sudu na 10 godina zatvora zbog ubojstva svog dvije godine mlađeg izvanbračnog supruga Željka Gverića krajem travnja prošle godine u Splitu, piše Slobodna Dalmacija.

Mladineo je kriva jer je 28. travnja oko 20.30 sati u iznajmljenom stanu, a nakon što se prije verbalno prepirala i fizički sukobila sa partnerom, u alkoholiziranom stanju s najmanje 1,76 promila alkohola u krvi zgrabila kuhinjski nož čija je oštrica bila duga 15 centimetara.

Zabila je nož Gveriću u lijevu stranu prsa odnosno u srce, a oštrica je prodrla osam centimetara duboko. Od posljedica uboda, žrtva je umrla na mjestu.

Osim desetogodišnje zatvorske kazne, sudsko vijeće na čelu sa sutkinjom Teom Budimlić izreklo joj je i sigurnosnu mjeru obveznog prihijatrijskog liječenja koje može trajati do prestanka izvršenja kazne zatvora te sigurnosnu mjeru obveznog liječenja od ovisnosti o alkoholu koja može trajati najdulje tri godine.

Obzirom da je izrečena kazna viša od pet godina, produljen joj je i istražni zatvor u kojem se nalazi od uhićenja.

Nakon ubojstva žena je počela vikati i dozivati susjede, a oni su pozvali policiju. Odmah je i uhićena, no policija je kaznenu prijavu protiv nje podnijela tek nakon par dana jer je iste večeri u rastrojenom stanju i s vidljivim ozljedama glave te ozljedama ruku i nogu bila prebačena na zbrinjavanje u splitsku bolnicu. Naknadno je utvrđeno da je zadobila frakturu lubanje i slomljena rebra.

I žrtva i osuđena žena ubojica bili su "ljudi s margine društva", skloni alkoholu i čestim međusobnim verbalnim i fizičkim sukobima, ali i remećenju javnog reda i mira, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 06:34