ZAMKA ZA RAZBOJNIKE

POZADINA SPEKTAKULARNOG UHIĆENJA U ZAGREBU Otkrivamo koga su i zašto policajci pred zapanjenim prolaznicima na okretištu izvlačili iz taksija

Skupina je tjedan dana pratila vozila s cigaretama, ali ih je uhitila ekipa za posebne zadaće PUZ-a
 Petra Plivelić

Muškarac kojeg su u utorak rano ujutro policajci izvukli iz taksija Cammeo na okretištu u Dupcu je Krunoslav Pokrovac (36), osoba od ranije poznata policiji kao počinitelj niza kaznenih djela, od kojih je najpoznatiji slučaj pokušaja ubojstva Hrvoja Škrgatića iz 2007., zbog kojega je bio osuđen zajedno s Tomislavom Marjanovićem, krunskim svjedokom u slučaju ubojstva Ive Pukanića.

Uhićen je nakon što je zajedno s još trojicom svojih kompanjona sat vremena ranije pokušao prepad na dostavljača cigareta u Sesvetama.

Pokrovac je, inače, samo jedan od četvorice muškaraca koje je zagrebačka policija uhitila zbog tog prepada, a osim njega uhićen je još i Ivica B. (40).

Petra Plivelić

Osim pokušaja prepada na dostavljača u utorak policija je Pokrovca, Ivicu B. te Jozu L. (36) i Darija J. (34) tijekom kriminalističke istrage identificirala i kao napadače koji su prije mjesec i pol dana u jutarnjim satima na parkiralištu u Miramarskoj ulici napali 71-godišnjeg V. K. te mu odnijeli torbu sa 100.000 kuna. U utorak su u Popovečkoj ulici u Sesvetama “planirali prepad na dostavljača cigareta, kod kojega se u trenutku prepada nalazila pošiljka duhanskih proizvoda vrijedna gotovo pola milijuna kuna.

Petra Plivelić

Prepad su planirali tjedan dana, svaki su dan pratili rute dostavnoga vozila, a kada su krenuli u pljačku, uzeli su posebno pripremljene mobitele koje su nakon pljačke namjeravali odbaciti kako bi spriječili policiju da ih naknadno locira putem baznih stanica mobitela. No, pljačka je krenula u krivom smjeru. Kada su skočili na dostavljača kojega su htjeli ugurati u njegov vlastiti kombi i vezati, on im je počeo pružati silovit otpor, pa su svi zajedno ispali iz kombija, a vozač je pobjegao te počeo vikati: “Upomoć, pljačka!”.

Petra Plivelić

Nakon toga su počeli bježati svatko na svoju stranu, a jedan od razbojnika se snašao i ukrcao u taksi. Međutim, policija mu je brzo ušla u trag. Sat vremena nakon neuspješne pljačke lociran je pokraj okretišta u Dupcu gdje ga je čekala interventna policija u civilu, a čiji su ga pripadnici pred iznenađenim građanima izvukli iz taksija i uhitili. Više sreće nisu imala ni ostala trojica te su svi završili u Heinzelovoj.

Policija je tijekom istrage otkrila i da su upravo oni osobe koje stoje iza neriješenoga prepada iz Miramarske od prije mjesec dana, pa su ih prijavili i za to. Svi osumnjičeni poznati su zbog sličnih djela, a najpoznatiji među njima je Pokrovac, koji je dosad osuđivan zbog oružanih prepada, ali i pokušaja ubojstva iz 2007., zbog čega je bio osuđen na četiri i pol godine zatvora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. svibanj 2024 09:20