STIHIJA

POŽARI HARAJU DALMACIJOM U okolici Šibenika bile ugrožene kuće, gori i kod Pakoštana i Biograda

 Nikša Stipaničev / CROPIX

NOVO 21:10 - Nakon nešto više od jednog sata normaliziran je promet na Jadranskoj magistrali (DC8), između Biograda na Moru i Pakoštana kod Crvene luke, koji je ranije bio prekinut zbog požara, javlja HAK.

Riječ je o požaru većih razmjera, kolika je zapaljena površina za sad se ne može utvrditi, gori borova šuma, a u lokaliziranje i gašenje vatre uključeno je nekoliko vatrogasnih jedinica i veći broj vozila te kanaderi. Točnije, čak 50 vatrogasaca, 14 vozila i dva kanadera, piše Zadarski.hr.

Najnovije informacije s terena ukazuju da je stanje na požarištu pod kontrolom gasitelja, ali budući puše jak vjetar koji raspiruje rubove požarišta i gustu stoljetnu borovu šumu gasitelji ostaju na terenu, te će dežurati cijelu noć, javlja ezadar.

------------------------------

17:10 - U srijedu u poslijepodnevnim satima na području između Pakoštana i Biograda na Moru u Zadarskoj županiji buknuo je požar većih razmjera zbog kojega je u Crvenoj Luci za sav promet zatvorena Jadranska magistrala.

Na terenu je 40-ak vatrogasaca.

Nešto ranije, planulo je između vjetroparka i autoceste preko puta industrijske zone Podi u Danilu u Šibensko-kninskoj županiji, a vatrogascima u gašenju su pomagale i zračne snage, piše portal Šibenik.in.

Na intervenciju su izašli pripadnici JVP Šibenik i DVD-a Šibenik, Brodarica-Krapanj, Zablaće, Grebaštica, Perković, Vodice, Zaton, Primošten, Tisno i Pirovac sa 17 vozila i 45 vatrogasaca. Iz zraka su im u gašenju pomagala tri air traktora i jedan kanader. Požar se u jednom trenutku opasno približio kućama, no one više nisu u opasnosti.

- Zračne snage povukle su se oko 15.50 sati, a na terenu je ostalo 45 vatrogasaca koji drže vatru pod kontrolom. Opožareno je oko 30 hektara trave i makije, a kuće više nisu ugrožene - doznali su novinari portala Šibenik.in u centru 112.

Autocesta nije zatvorena za vozila i njom se uredno prometuje, piše portal Šibenik.in.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 14:12