RAJNA NIJE BAJNA

POZNATA VIDOVNJAKINJA I SUPRUGAIZ PAKLA Naručila ubojstvo bivšeg supruga, a novog partnera htjela zadaviti štrikom i zatući kamenom!

Pravomoćno je osuđena za pokušaj ubojstva bivšeg supruga, vojnog invalida Ante Marjanovića (56) iz Varaždina, koji je doznao da je oženjen tek na suđenju! Mislio je, kaže, da je bio kum na svadbi
 Željko Hajdinjak / CROPIX

VARAŽDIN - Vidovnjakinja Rajna gotovo je stajala života Tihomila Buterina, bivšeg pripadnika Legije stranaca iz Oroslavja. Upoznao ju je kao "vidovnjakinju Rajnu po Božjoj strani" preko Plavog oglasnika. Imao je problema sa suprugom koja ga je prevarila, pa je tražio Rajnin savjet.

Vidovnjakinja je vrlo detaljno opisala muškarca kojeg je inače poznavao i s kojim ga je supruga prevarila, pa joj je jako vjerovao. Tražio je još savjeta od nje, pa i kada je dobio e-mail iz neke banke u Španjolskoj kako je naslijedio 12,7 milijuna dolara, i to od neke obitelji koja ima isto prezime kao i on i koja je stradala u tsunamiju na Baliju. Iako su mu svi govorili da je to prijevara, Rajna mu je rekla da je to točno i da ga "vidi s novcima u rukama".

Buterin tada nije znao da je osoba kojoj je beskrajno vjerovao zapravo 52-godišnja Ruža Šimunković iz Zasadbrega, kojoj se u vrijeme njihova poznanstva sudilo jer je u Pribislavcu pokušala naručiti muževo ubojstvo kako bi naslijedila njegov stan u Dravskoj ulici u Varaždinu i mirovinu.

Osuđena je za pokušaj ubojstva bivšeg supruga, vojnog invalida Ante Marjanovića (56) iz Varaždina, koji je, usput, doznao da je oženjen tek na suđenju! Mislio je, kaže, da im je bio kum na svadbi. Suprugu iz pakla prijavio je Zoran Oršoš nakon što je doznao da, osim njega, Ruža nagovara i druge ljude da ubiju Antu te im nudi 500 eura nagrade. Protiv nje svjedočilo je čak četvero ljudi, potencijalnih 'plaćenih ubojica'. Suprug Anto potvrdio je i da mu je u kavu stavljala neko opojno sredstvo od kojeg mu se spavalo.

Zbog tog je djela završila u zatvoru u Požegi, gdje služi trogodišnju kaznu, a na varaždinskom Županijskom sudu upravo se raspliće priča oko toga je li pokušala ubiti i Tihomila Buterina, i to na putu u Španjolsku, kamo je krenula s njim po "naslijeđene novce".

FOTO: Željko Hajdinjak / CROPIX

Prema optužnici, na putu su bili 18. listopada 2012. godine, a Ruža je tijekom puta iz Hrvatske u Sloveniju Buterina omamljivala sredstvima za smirenje i antidepresivima. Kad je zaspao u svom mercedesu uz cestu na križanju za mjesto Trnjava u Sloveniji, pokušala ga je zadaviti konopcem, ali se on probudio i istrgnuo joj konopac iz ruku. Nakon toga ga je udarila većim kamenom po glavi i zaprijetila mu da će ga ubiti iz pištolja, no Buterin je uspio pobjeći. Sve je to učinila da se domogne oko 12.000 eura, koje je Buterin nosio sa sobom u Španjolsku.

- Te sam novce imao jer sam iz španjolske banke dobio obavijest da moram donijeti 10.650 eura za polog, kako bih mogao podići onaj novac koji sam naslijedio. Rajna je sama predložila da pođe sa mnom – ispričao je Buterin na sudu.

Tijekom puta, stali su u Krapini jer je nju boljela glava, pa je rekla da mora kupiti neke lijekove, a on joj je tom prilikom dao 20 kuna. Tada je vidjela da ima pun novčanik šuštavih moneta.

- Kad je ona kupovala lijekove, izvadio sam novce iz novčanika i stavio ih ispod navlake od vozačevog sjedala – rekao je Buterin.

Stali su i u Oroslavju, gdje ga je pričekala u nekom kafiću da 'natanka' auto, a kad se vratio, na stolu ga je čekao capuccino koji je popio. Tada je osjetio u ustima neke mrvice, 'kao da je bila rastopljena tableta'.

Na putu mu je dvaput dala da popije capuccino što ga je točila iz termosice, počelo mu se spavati, pa je u tri navrata stao uz cestu da odrijema. Ona ga je budila, sve dok ga u Sloveniji nije dovela do neke napuštene kuće s dvorištem. Tamo je zaspao i u jednom je trenutku osjetio kako mu se oko vrata zateže konopac. Vidio je nju kako stoji iza njega i zateže konopac, pa je on taj konopac primio rukom i potrgao. Tada ga je nečim teškim udarila u glavu, a njemu je cijelu glavu oblijala krv.

FOTO: Željko Hajdinjak / CROPIX

- Pitala me da li želim da me upuca pištoljem i gurnula ruku u torbicu. Potrčao sam prema cesti – pričao je Buterin.

- Kuda ćeš? Što je bilo? Tko ti je to uradio? Nisam ti ja to uradila! – vikala je Ruža za njim.

Na cesti je Buterin zaustavio neki autobus, vozač je nazvao policiju, koja je onda s psima i u pancirkama tražila Ružu oko te napuštene kuće. Idući dan, na policiji u Ljubljani, kada su mu policajci pokazali fotografije 12 žena, odmah je prepoznao Rajnu. Tek tada je i saznao njeno pravo ime.

- Ta vaša Rajna nije bajna – rekao mu je policajac, pokazavši mu novine u kojima je pisalo da je htjela ubiti supruga u Hrvatskoj.

Ruža Šimunković, ili 'supruga iz pakla', kako su je prozvali mediji, tvrdila je da ju je Buterin pokušao silovati i da je tražio da ga oralno zadovolji. Navalio je na nju i tada ga je udarila nekom ciglom po glavi i preplašena pobjegla. Bojala se zvati policiju jer joj je Buterin sam rekao da se bavi švercom droge i prebacivanjem ljudi preko granice, "pa da ne bi i ona bila upletena".

Međutim, policajac koji ju je pronašao, rekao je da se očito skrivala, jer je bila u žbunju, obučena u crno i nije djelovala ni najmanje prestrašeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 19:40