SVE JE SNIMLJENO

Preokret u slučaju brutalnog premlaćivanja na Krku: Evo što nam je policija danas poručila

Nasilni čin snimile su nadzorne kamere, a među mještanima Baške pronijela se informacija da je nasilnik dobio tek manju novčanu kaznu.

Napad na Krku

 Jutarnji list

Nakon što je Jutarnji list objavio informaciju i video uznemirujućeg sadržaja na kojemu se vidi kako je djelatnik komunalnog poduzeća s otoka Krka brutalno pretučen ovoga tjedna u reciklažnom dvorištu u Baškoj, ipak smo dobili odgovor od Policijske uprave primorsko goranske.

Iz policije navode da ipak provode kriminalističko istraživanje nad počiniteljem.

Podsjetimo, muškarca, 20-postotnog invalida, najprije je udarcima šakama, a potom i stolicom izudarao Saša K., inače djelatnik jedne grupe hotela. Ovaj nasilni čin snimile su i nadzorne kamere, a među mještanima Baške pronijela se informacija da je nasilnik dobio tek manju novčanu kaznu.

Prije objave članka i videa pitali smo PU primorsko goransku o tome jesu li postupali vezano za ovo premlaćivanje te koje su daljnje mjere poduzeli prema napadaču.

No, oni su nam odgovorili da nam ne mogu dati nikakve informacije sukladno, samo njima znanim, važećim propisima. Na ponovljeni upit, te nakon objave članka, danas su nam ipak dali kratki odgovor, doduše bez bilo kakve informacije o samom događaju: "Nastavno na upit obavještavamo Vas da policija provodi kriminalističko istraživanje ovog događaja radi utvrđivanja svih relevantnih činjenica i okolnosti, odnosno obilježja kaznenog djela Nasilničkog ponašanja". To znači da policija ipak utvrđuje postoje li elementi za podnošenje kaznene prijave protiv nasilnog muškarca.

Kako smo već izvijestili, prema navodima mještana, ovom brutalnom činu prethodila je lakša prometna nezgoda kod ulaza u reciklažno dvorište u kojoj su sudjelovali komunalni djelatnik kao vozač kamiona i kćer Saše K. kao vozačica motocikla.

Navodno nitko nije ozbiljnije ozlijeđen.

No, onda je ‘doletio‘ Saša K. i odlučio odrapiti ‘zasluženu‘ kaznu vozaču kamiona.

Kakve je ozljede zadobio nismo uspjeli saznati s obzirom na spomenute odgovore policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:19