IZVLAČENJE NOVCA

PRESUDE U AFERI CORE MEDIA Šelebaj i Čuljak nepravomoćno osuđeni na djelomične uvjetne kazne

Dijana Čuljak
 Damjan Tadic / CROPIX

Na zagrebačkom Županijskom sudu sutkinja Jasna Galešić izrekla je nepravomoćnu presudu za petero okrivljenih u tzv. "aferi Core Media".

Vladimir Šelebaj osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu od dvije godine i tri mjeseca zatvora, a od dosuđene mu kazne godinu dana ide u zatvor, dok mu se ostatak mijenja uvjetnom kaznom uz rok kušnje od tri godine.

Njegova bivša supruga Dijana Čuljak također je osuđena na djelomičnu uvjetnu kaznu, a u njezinom slučaju to je dvije godine i pet mjeseci zatvora.

Od dosuđene kazne godinu dana ide u zatvor dok joj se ostatak kazne mijenja uvjetom uz rok kušnje od tri godine.

Vlado Bučan osuđen je uvjetno na godinu dana uz rok kušnje na tri godine, Igor Šumaković dobio je šest mjeseci zatvora koji mu se mijenjaju za rad za opće dobro, dok je Tonček Mandić osuđen na osam mjeseci zatvora koji mu se mijenjanju za rad opće dobro.

Čuljak i Šelebaj moraju vratiti i protupravno stečenu imovinsku korist.

U Šelebajevom slučaju to je 4,5 milijuna kuna, a u slučaju Dijane Čuljak 1,6 milijuna kuna.

Svi navedeni bili su optuženi za izvlačenje novca iz Core Medije, a kada je postupak krenuo, tužiteljstvo ih je teretilo za štetu od 22 milijuna kuna.

U međuvremenu je tužiteljstvo izmijenilo optužnicu umanjivši štetu za devet milijuna kuna jer su optuženici predočili dokumentaciju kojom su opravdali taj iznos.

Sud je dodatno umanjio štetu smatrajući da je Šelebaj predočio dokumentaciju kojom je opravdao troškove pa su zapravo na kraju inkriminirani za oko tri milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 20:45