DIVLJAŠTVO NA ULICAMA

PRETUKLI BBB-ovca IZ DRUGE FRAKCIJE 'Antimamićevci' ga dočekali ispred škole

Pretučeni srednjoškolac koji je nešto prije 14 sati hodao prema školi kada su ga, ničim izazvana, šakama i nogama napala petorica huligana
 Arhiva CROPIX

ZAGREB - Petoricu huligana od kojih su trojica maloljetnici, uhitila je policija samo 24 sata od divljačkog ispada nad 17-godišnjim tinejđerom ispred srednje Trgovačke škole na Kennedyjevom trgu. Za brutalno premlaćivanje srednjoškolca koji je, pukom srećom prošao samo s hematomima i ogrebotinama, kazneno će odgovarati 20-godišnjaci J.A. i D.B. te dvojica 17-godišnjaka i jedan 16-godišnjak.

Tko su oni i koji je bio točno motiv? Kako neslužbeno doznajemo, radi se o dvije navijačke frakcije Bad Blue Boysa, a junačka petorka koja je tog četvrtka popodne imala namjere bodriti Dinamo na juniorskom turniru 'Mladen Ramljak' na Maksimirskom stadionu u srazu protiv bečkog Rapida, pripada tzv. 'antimamićevcima'.

Pretučeni srednjoškolac koji je nešto prije 14 sati hodao prema školi kada su ga, ničim izazvana, šakama i nogama napala petorica huligana, kolima je Hitne pomoći prevezen u KBC Zagreb gdje su mu utvrđene lakše ozljede. Istražitelji su zaskukali rukave i netom prije iduće utakmice Dinama u petak sa Atleticom, stavili im lisice na ruke.

Obzirom na divljaštvo kojem je svjedočila i nekolicina građana, nakon provedenog istraživanja, policija ih je predala pritvorskom nadzorniku i kazneno prijavila za pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda.

Inače, od ranije nisu kazneno evidentirani, ali su policiji poznati zbog niza prekršaja, odnosno kao navijački izgrednici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. lipanj 2024 19:11