UTAKMICA U ST. ETIENNEU

PRIVEDENA JOŠ TROJICA HULIGANA ZBOG IZAZIVANJA KAOSA NA EURU Sudac ih odbio poslati u pritvor

NIje osporen samo dio koji se odnosi na zabranu pristupa praćenja sportskih događaja
 Boris Kovačev / CROPIX

Zbog sumnje da su sudjelovali u izazivanju nereda na utakmici između Hrvatske i Češke na Europskom nogometnom prvenstvu u Francuskoj, policija je uz kaznenu prijavu dubrovačkom Općinskom državnom odvjetništvu u nedjelju 26. lipnja privela trojicu mladića s područja Dubrovačko-neretvanske županije, javlja Slobodna Dalmacija.

U kaznenoj prijavi je navedeno da su osumnjičenici djelovali kao dio grupe od najmanje 20 huligana koji su tijekom utakmice u St. Etienneu, na nogometno igralište bacali zapaljene baklje i topovski udar.

Među osumnjičenima su mladići stari 32, 21 i 18 godina, od kojih su dvojica iz Dubrovnika, a jedan iz Metkovića.

Prema dostupnim podacima, nakon davanja iskaza dežurnom državnom odvjetniku sudac istrage Županijskog suda u Dubrovniku je istog dana odbio prijedlog DORH-a za određivanje istražnog zatvora osumnjičenicima te je Državno odvjetništvo 27. lipnja podnijelo žalbu protiv tog rješenja i osporilo ga u svemu izuzev dijela koji se odnosi na zabranu pristupa praćenja sportskih događaja.

Prema dostupnim podacima iz pravosudnih i policijskih krugova doznajemo da se privedeni mladići sumnjiče da su tijekom navedene utakmice 17. lipnja nakon 18 sati na nogometnom stadionu Geoffroy Ruichard u Saint Etienneu "u cilju izazivanja nereda na tom stadionu podržavali veću navijačku skupinu koja je s tribina bacala zapaljene baklje i topovski udar. Sudjelovali su i u naguravanju te napadu na ostale navijače, zbog čega je utakmica u jednom trenutku bila i prekinuta".

Među do sada otkrivenim osobama petorica su iz Splitsko-dalmatinske, trojica iz Dubrovačko-neretvanske te po jedan iz Šibensko-kninske i Osječko-baranjske županije, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 07:18