SMRTONOSNO PRIHVATILIŠTE

PRIZNALA ZLOČIN: 44 psa ubila je vlasnica azila! 'Sedam sati sam im ubrizgavala otrov...'

Brankica Crosetti (61) se nakon šokantnog čina pokušala ubiti. Policija je kazneno prijavila nju, ali i tajnika udruge
 Marin Tironi/CROPIX

ZAGREB - "Dalibore, ja više ne mogu. Ne znam kako sa psima dalje. Bespomoćna sam i izlaza ne vidim. Najbolje će biti da ih uspavam. Pomozi mi pronaći rješenje" - ovim riječima požalila se početkom prosinca 61-godišnja Brankica Crosetti prijateljičinom suprugu Daliboru Bariću (37), inače tajniku udruge Astor i suprugu predsjednice Astora Romane, a koji je promptno zasukao rukave, i, prema Brankičinim tvrdnjama, dao se u potragu za smrtonosnim sredstvom za eutanaziju T-61!

Svjestan možebitne kaznene odgovornosti ako slučaj dođe u javnost i do organa gonjenja, Dalibor se 6. prosinca dovezao u prihvatilište u Blato na Jadranskoj aveniji gdje ga je čekala nervozna Brankica u kojoj se doslovce lomilo već danima.

Unatoč svemu, oko 15 sati tog kobnog dana intravenozno je ubrizgala u ukupno 44 psa smrtonosnu dozu sredstva za eutanaziju .

Bešćutno je ugasila živote četveronožnim ljubimcima od kojih je najviše bilo mješanaca, a bila su tu i tri boksera, te po jedan šarplaninac, njemački ovčar i rotvajler. Oprostila se sa njima i nestala. Čak si je, kako doznajemo, pokušala oduzeti i vlastiti život jer joj je pritisak nakog pokolja životinja bio prevelik teret!

Danima psi nisu lajali. Susjedima je to bilo čudno. Da bi 10. prosinca oko 16,15 sati policija doznala od jednog od građana za stravičan prizor mrtvih pasa. Sve do jedan je bio čipiran, a gotovo svima je Brankica nadjenula i imena.

Slijedeći tragove kao i podatke o vlasništvu Udruge, barake i pasa, istražitelji su vrlo brzo ušli u trag i Brankici koja, bez obzira da je začetnik i provoditelj stravičnog zločina, odlučila je svojom ispovijedi 'utopiti' i svog pomagača Dalibora koji je trenutno još uvijek na kriminalističkoj obradi.

- Da, uspavala sam ih. Jednog po jednog. Punih sedam sati sve je to trajalo. Volim životinje, ali bila sam stjerana u kut i počeli su ispaštati. Ostala sam bez novca i više nisam imala izlaza. Ali, nisam bila u tome sama. Dalibor mi je pomogao nabaviti sredstvo za uspavljivanje - ispovijedila se pritisnuta dokazima Brankica nakon stavljanja lisica na ruke.

Za razliku od Brankice koja će kazneno odgovarati zbog ubijanja i mučenja životinja a zbog čega joj prijeti do jedne godine zatvora, te je poslana u pritvor, Dalibor je nakon kriminalističkog istraživanja, uz posebno izvješće, ipak pušten na slobodu.

Još uvijek, međutim, nije poznato gdje je nabavio sredstva za eutanaziju, no kako je riječ o veterinarskom tehničaru, sigurno pri nabavci nije imao većih problema.

Inače, Brankici ovo nije prvi ulazak u policijske kaznene evidencije. Ogriješila se o zakon zbog nekoliko imovinskih delikata, dok je Barić čistog dosjea.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. lipanj 2024 19:55