ŠOKANTNO

PROFESOR OPTUŽEN ZA PEDOFILIJU NESMETANO RADI U TRI ŠKOLE Za sve znaju i ministarstvo i župan, a ravnateljica tvrdi: Imao je potvrdu o nekažnjavanju!

Škola/Ilustracija
 CROPIX

Srednjoškolce na području Daruvara i Bjelovara poučava profesor s pravomoćnom optužnicom za spolno zlostavljanje djece, javlja RTL.

Još je šokantnije to za optužnicu znaju u Ministarstvu obrazovanja, a za nju zna i bjelovarsko-bilogorski župan, no, nitko ne reagira.

Sporni profesor koji i dan danas radi s djecom u nekoliko škola optužen je za spolno zlostavljanje dvoje djece mlađe od 15 godina.

Ravnateljica jedne srednje škole u Bjelovaru tvrdi da u trenutku zaposlenja to nije znala ta optužnicu i da je u trenutku zaposlenja profesor imao potvrdu o nekažnjavanju.

- Ja samo mogu reći da smo mi potpuno poštivali postupak, imamo sve potvrde da kolega nije kažnjavan - rekla je ravnateljica Biljana Balenović.

Na pitanje što će sada, nakon spoznaje o pravomoćnoj optužnici, učiniti - kazala je novinarima da više nema izjava.

Profesoru je optužnica potvrđena 1. ožujka u Šibeniku. Na bjelovarskom području radi u nekoliko škola, čak i u jednoj daruvarskoj. RTL je pokušao kontaktirati i druge škole u kojima radi, no odgovor nisu dobili.

O svemu ovome Anita Papa iz udruge Lavice obavijestila je prije nekoliko dana Ministarstvo obrazovanja, ali i bjelovarsko-bilogorskog župana.

- Nitko se nije udostojio uopće poslati odgovor. Koliko sam upoznata, nitko nije čak ni obavijestio ravnatelje tih škola - ističe Anita Papa iz udruge Lavice.

Ministarstvo je reagiralo tek na novinarski upit, jednom rečenicom.

- Odmah po primitku, podnesak je upućen u proceduru radi daljnjeg postupanja odnosno provođenja upravnog postupka i postupka nadzora.

U posljednjih pola godine, ovo je već drugi slučaj da profesor optužen za takvo djelo - radi s djecom, javlja RTL.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:07