VELIKA AKCIJA POLICIJE

Pronađen vozač koji je kod Sinja usmrtio pješaka pa pobjegao: Poznato je i što ga je odalo

Više desetaka policajaca sudjelovalo je u ovoj istrazi, "češljajući" Muć i okolicu

Ilustracija

 Jennifer Wright/Alamy/Alamy/Profimedia/Jennifer Wright/alamy/alamy/profimedia

Iako se na trenutke potraga za vozačem koji je prošle subote u Muću oborio pješaka koji je preminuo od posljedica tog udarca činila nemogućom, policija je nakon velike akcije pronašla osobu koju dovode u vezu s tim događajem, piše Slobodna Dalmacija.

Uhićen je danas u poslijepodnevnim satima u Splitu. Riječ je o muškarcu starom oko 50 godina, mještaninu jednog od naselja kraj Muća.

Policija je do njega došla zahvaljujući svjedocima koji su izjavili da je jedan mušakrac u alkoholiziranom stanju baš u vrijeme kad se nesreća dogodila krenuo u smjeru Muća, vozeći se na radnom stroju, tzv. grajferu.

Policija je potom analizirala lokacije mobitela, a usporedili su na kraju i tragove na njegovom radnom vozilu s tragovima nađenim na mjestu nesreće i tako su povezali počinitelja s tragedijom.

Očevidom je rukovodio zamjenik općinskog državnog odvjetništva u Splitu uz nazočnost sudskog vještaka i uz asistenciju policije.

Više desetaka policajaca sudjelovalo je u ovoj istrazi, "češljajući" Muć i okolicu. Vozač kojega se sumnjiči za nesreću trenutno je na kriminalističkoj obradi u splitskoj policiji.

Do tragedije je došlo u subotu, oko 21.40 sati, u Muću, predio Vlaka, gdje je na državnoj cesti DC 56, pronađeno tijelo pješaka. Pješak je od posljedica ozljeda preminuo na mjestu nesreće, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 16:02