TRAGEDIJA U 2.40

Pronađen vozač, Tribunj zavijen u crno: ‘To je mladi život, jedna krasna i perspektivna djevojka‘

Na nesretnu djevojku naletio je automobil svega 150 metara od kućnog praga

Načelnik Marko Grubelić

 Hrt Screenshot/

U teškoj prometnoj nesreći u noći sa subote na nedjelju u Tribunju blizu Šibenika, život je izgubila 19-godišnja djevojka. Na nesretnu djevojku naletio je automobil svega 150 metara od kućnog praga. Vozač koji je skrivio nesreću pobjegao je smjesta nesreće, a iako je policija vrlo brzo pronašla automobil vozača su detektirali tek oko 14 sati.

Tribunj je malo mjesto u kojem se svi znaju, stoga je tragedija još veća što je netko od njih usmrtio mladu djevojku.

- Tuga i tragedija - prvo je što nam je kazao načelnik Općine Tribunj, Marko Grubelić o tragediji u kojoj je ugašen život maturantice.

Teška prometna nesreća u kojem je na mjestu ugašen život 19-godišnjakinje zavila je u crno cijeli Tribunj.

- Mi smo malo mjesto, svi se znamo i tuga je obuzela cijelo mjesto. To je mladi život, jedna krasna i perspektivna djevojka, sportašica - govori Grubelić i dodaje kako je život izgubila 150 metara od kućnog praga.

Hodala je nogostupom i na nju je, govori, naletio automobil koji se udaljio s mjesta događaja.

- Iako s tog mjesta nema nadzornih kamera, pristupne ceste su pokrivene tako da vjerujem da će se počinitelj vrlo brzo pronaći. Naši komunalci su odmah nakon nesreće došli pomoći policiji vezano da pregledavanje kamera - kaže načelnik Grubelić.

Ono čega se pribojavao, a to se na kraju i potvrdilo je da je vozač koji je pobjegao s mjesta nesreće sumještanin, što tragediju čini još većom.

No, kako god bilo, onaj tko je skrivio nesreću i usmrtio djevojku mora odgovarati.

- Nije vrijeme za davati nikakve sudove. Policija radi svoj posao. Roditeljima i sestri pokojne djevojke pružit ćemo podršku, koliko je to moguće u ovoj situaciji - zaključuje Grubelić.

Nakon očevida policija je objavila detalje ove teške nesreće. Navode kako je riječ o automobilu šibenskih registarskih oznaka te da u lijevom zavoju u usponu vozač nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika, vidljivosti, preglednosti i osobinama ceste, kao i stanju vozila, uslijed čega je izgubio nadzor nad vozilom, izletio na uzdignuti betonski nogostup i naletio 19-godišnju pješakinju. Od siline udara i od zadobivenih ozljeda 19- godišnjakinja je preminula na mjestu događaja.

- Nakon što je izazvao prometnu nesreću vozač se udaljio s mjesta nesreće, bez da je pružio pomoć unesrećenoj osobi. Nedugo nakon prometne nesreće pronađen je osobni automobil koji je sudjelovao u nesreći, dok je u tijeku intenzivna potraga za vozačem - priopćila je policija. Nedugo nakon toga vozač je pronađen.

Nesretna djevojka, doznaju mediji kobne večeri je bila na koncertu Minee u Tribunju. Nakon završetka koncerta, uputila se kući, gdje nažalost nije stigla. Sumještani je opisuju kao divnu djevojku, a i o njenoj obitelji imaju sam riječi hvale.

Pronađen vozač!

Rano ujutro oko 02,40 sati u mjestu Tribunj dogodila se prometna nesreća u kojoj je smrtno stradala 19-godišnjakinja

Prometna nesreća se dogodila na način da je vozač upravljao osobnim automobilom šibenskih registarskih oznaka, u lijevom zavoju u usponu isti nije prilagodio brzinu kretanja vozila stanju kolnika, vidljivosti, preglednosti i osobinama ceste, kao i stanju vozila, uslijed čega gubi nadzor nad upravljačem vozila, izlijeće na uzdignuti betonski nogostup te vozilom nalijeće na 19-godišnju pješakinju. Od siline udara i od zadobivenih ozljeda 19- godišnjakinja je preminula na mjestu događaja.
Nakon što je izazvao prometnu nesreću vozač se udaljio s mjesta nesreće, bez da je pružio pomoć unesrećenoj osobi.

Obavještavamo vas da smo provedenim mjerama i radnjama pronašli osobu koju dovodimo u vezu s prometnom nesrećom te se dovodi u prostorije policije na daljnje kriminalističko istraživanje.

O rezultatima istraživanje i svemu utvrđenom naknadno ćemo vas izvijestiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:11