POLICIJSKO IZVJEŠĆE

Prva večer Ultre: Privedeno 98 osoba, naplaćeno 65.000 eura kazni, nađeno hrpu droge, bilo i krađa

Tijekom prve večeri naplaćeno je 65.000,00 € novčanih kazni; nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji

Ilustracija

 Milan Sabic/Cropix/Cropix

Iako prvog dana devetog po redu Ultra Europe 2023. festivala u splitskom Parku mladeži nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji policija je grcala od posla.

Prije, za vrijeme i nakon prvog dana organiziranog tuluma privedeno je 98 osoba od kojih su 58 bili stranci. Većinom su se prekršajno ogriješili o Zakon o suzbijanju zlouporabe droga zbog čega je naplaćeno 65.000 eura novčanih kazni.

Četiri muškarca se trenutno nalaze na istraživanju i njima se bavi Služba kriminaliteta droga zbog neovlaštene proizvodnje i prometa droga. Od njih su ukuono oduzeli 530 tableta ecstasya, 130 grama marihuane, 35 grama speeda i 22 grama halucinogenih gljiva.

Najizdašniji policijski "ulov" jučer bio je u pretresu stana 32-godišnjeg dilera od kojeg su oduzeli 282 tableta amfetamina tzv „ecstasy", 35 grama amfetamina tzv“speed“, 130 grama konoplje, 4,5 grama droge MDMA, 22 grama halucinogenih gljiva tzv. psilocibinske gljive, tri stabljike droge konoplje a pronašli su mu i tri posude s podlogom za rast u kojima su bile psilocibinske gljive i spore te digitalna vaga za precizno mjerenje s tragovima amfetamin.

Planove o brzinskoj zaradi policajci su sinoć oko 20.40 sati pomrsili i 23-godišnjaku kod kojeg su našli 50 tableta ecstasyja teških 245 grama. Interventa policija je, pak, oko 20.45 sati kod 32-godišnje dilerice pronašla 170 tableta ecstasyja i 7,4 grama kokaina. A 35 minuta poslije ponoći od 41-godišnjaka su oduzeli 10,5 grama kokaina, 6,5 grama MDMa i 4,6 grama hašiša.

Osim prtljanja sa opijatima, u Splitu se i kralo. Prijavljene su dvije drske krađe i dva trganja lančića te jedno oštećenje tuđe stvari a zbog čega je u policijsku postaju dovedeno ukupno pet osoba koje se dovode u vezu s tim imovinskim deliktima.

Policija je uz redarsku službu vodila brigu i o prometu. Cijelu noć su proveli na blokadnim punktovima i kontrolirali poštuje li se privremena prometna signalizacija. Po tom su pitanju vozači prošli test jer nisu zabilježeni značajniji problemi u prometu koji je jutros od 6 sati.

Iz PU splitsko-dalmatinske poručuju da će od večeras u 19.30 pa do nedjelje u 6.30 sati redarska služba zajedno s policijskim službenicima ponovno uspostaviti blokadne punktove u užoj zoni sportskog kompleksa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 12:19