REKONSTRUKCIJA

PSIHIJATRIJSKA ANALIZA 'Ubojica Meksikanke je psihopat koji sve podređuje zadovoljavanju nagona'

 CROPIX

Meksička državljanka Selene Margarit Graciano Macedo (31), čija nerazjašnjena smrt još uvijek potresa hrvatsku javnost, malo prije dolaska u Split nekoliko je dana boravila na jugu Hrvatske, u Dubrovniku, te se dio istrage odvijao i na našem području, gdje je rekonstruiran boravak ubijene i njezina brata Emmanuela, piše Slobodna Dalmacija.

Ubojica je još na slobodi, a iz pouzdanih izvora bliskih istrazi doznajemo da su krim-inspektori PU dubrovačko-neretvanske, na zahtjev Uprave policije, utvrdili i rasvijetlili gdje su Selena i njezin brat Emmanuel boravili na dubrovačkom području.

Brat i sestra su, doznajemo, nekoliko dana odsjeli u jednom apartmanu na užem gradskom području, ali zbog nepobitnih dokaza da taj boravak u Dubrovniku nema nikakve veze s ubojstvom, policija ne želi dati nikakve podatke o tome njihovu mjestu boravka. Tek, potvrđeno nam je da su dubrovački istražitelji načinili okvirni itinerar kretanja brata i sestre u Dubrovniku, gdje su stalno bili zajedno.

Iako iz Uprave policije nismo dobili odgovor na novinarski upit o rezultatima istrage, naš nas je izvor uvjeravao kako je utvrđeno da su Selena i Emmanuel, uz kulturne znamenitosti povijesne jezgre Grada, obišli i vidikovac s križem na Srđu.

Međutim, istraga na dubrovačkom području nije bila od pomoći u rasvjetljavanju okolnosti ubojstva, te je to glavni razlog zašto njihov posjet jugu Hrvatske u medijima nije gotovo nikako spominjan.

− Mislim da je ubojica nesretne Meksikanke psihopat koji impulzivno reagira te tada sve podređuje zadovoljavanju nagona. To isključuje mogućnost da je ubojica Selenu primijetio na jugu Hrvatske i da ju je zbog straha od dubrovačke policije, koja nakon “epizode Britt Lapthorne” brže i puno učinkovitije reagira na svaku moguću indiciju za probleme koje mogu imati strani turisti, pratio sve do Splita radi ispunjenja te nakane − doznali smo od psihijatra koji je zamolio za anonimnost.

− Za psihoprofil ubojice mogu reći da on mora impulzivno zadovoljiti svoj nagon upravo u trenutku kad zamijeti osobu. Takvi psihopati osjećaju ne samo potrebu za mučenjem, nego i da tu potrebu izraze na javnome mjestu, i to isključuje tezu o mogućem “praćenju” Selene Macedo sve do Splita i “vrebanja na trenutak za ubojstvo kad se odvoji od brata”, piše Slobodna Dalmacija.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 08:11