TEŽAK ZLOČIN

PUSTILI UBOJICU DA SE BRANI SA SLOBODE U srce je zario kuhinjski nož partneru svoje kćeri, a sve je gledao njegov unučić (8), jedini svjedok

 Ante Čizmić / HANZA MEDIA

Šezdesetdvogodišnji pomorac Željko B. koji je 1. listopada, u 23.40, u Velikom Broćancu, nakon verbalnog i fizičkog sukoba, ubio kćerina partnera, 32-godišnjeg Antu B., bio je mjesec i pol dana u istražnom zatvoru koji mu je određen zbog mogućeg utjecaja na svjedoke. Tijekom istrage, koja još nije gotova te optužnica, dakle, još nije podignuta, ispitano je šest svjedoka, među kojima i njegov osmogodišnji unuk koji je jedini bio svjedok tog ubojstva, piše Slobodna Dalmacija.

Svi drugi svjedoci ispitani su na okolnosti međusobnih odnosa između ubojice i ubijenoga i tijekom istrage su iznijeli svoja neposredna i posredna saznanja o tome. Iako je prošlo dva i pol mjeseca od ubojstva, Željko B. još uvijek nije iznio svoju obranu kako bi objasnio zbog čega je ubio kćerina partnera. Kako doznaje Slobodna, on će svoj iskaz tek dati na glavnoj raspravi, dakle tijekom suđenja.

Antu B., koji s ubojičinom kćeri u izvanbračnoj zajednici ima jednoipolgodišnju kćerku, Željko je ubo dva puta na način da je, nakon sukoba, iz posude sa stola uzeo kuhinjski nož dug 13,5 centimetara te je kćerina partnera najprije ubo u lijevu stranu prsišta nanijevši mu ubodnu ranu u srce, a drugi Željkov ubod je "završio" u srednjoj aksilarnoj liniji lijevog prsišta s posljedičnim oštećenjem srca.

Ante B. je od posljedica dvaju uboda preminuo sat i četrdeset minuta od tragičnog događaja, i to na operacijskom stolu KBC-a Split.

Željka B. se ne tereti za klasificirano, nego za 'obično' ubojstvo. Obdukcijski nalaz je gotov, ali još nije završena forenzička obrada mjesta događaja, prikupljaju se još neki dokazi, a Županijsko državno odvjetništvo je predložilo i psihijatrijsko vještačenje nad Željkom B., ali nema informacija je li i ono gotovo. Istraga bi mogla biti gotova krajem prosinca ili krajem siječnja iduće godine.

Željko B. je pomorac koji zbog zdravstvenih problema već dulje vrijeme ne plovi, dakle i ne zarađuje, a živio je s kćeri i njezinim partnerom, sada pokojnim Antom, a oboje su bili nezaposleni. S njima je u zajedničkom stanu gdje se ubojstvo dogodilo živjelo još dvoje djece, a Željko je uglavnom bio jedini financijer toga kućanstva.

Dok čeka suđenje, Željko B. se liječi od zdravstvenih tegoba jer ima poblema s ugrušcima krvi u nogama, zbog čega dulje vrijeme i ne plovi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. lipanj 2024 07:05