POLIGLOTSKA PSOVAČKA TIRADA

'PUTA MADRE! VAFFANCULO! PUŠI K****!' Nogometaš tankih živaca napao trgovca na štandu u Puli jer mu je rekao: 'Jo, zabij gol!'

Pula, 200713.Igraliste Aldo Drosina.2. kolo Max Tv Prva liga.Nogometna utakmica 2. kola MaxTv Prve lige izmedju NK Istra 1961 i RNK Split. Igraci Istre igraju u crnim, a igraci Splita u crvenim dresovima. Na fotografiji: Josiel De Oliveira.Foto: Tea Cimas / CROPIX
 Tea Cimas / CROPIX

Josiel Alves de Oliveira (27) zvani Jo, donedavni napadač Istre 1961. koji od prošlog mjeseca igra za moldavski FC Milsami Orhei, zbog ispada na gradskoj tržnici u Puli u travnju ove godine, na Prekršajnom sudu u Puli kažnjen je novčanom kaznom od 500 kuna.

Optužni nalog zbog kršenja javnog reda i mira obuhvatio je i tekstilnog trgovca Hakija Gušanija (42) s kojim se Brazilac uhvatio u koštac i kojem je izrečena ista sankcija.

Incident se dogodio 20. travnja u 14.50 sati. Nogometaš je prolazio pored Gaušanijeva štanda s tekstilom. Vidjevši napadača svog omiljenog kluba, trgovac je dobacio: “Jo, zabij gol, navijam za tebe!”. No, to je Brazilcu diglo živac pa mu je odbrusio na hrvatskom “Puši k...c” i nastavio dalje hodati prema Trgu 1. svibnja. Međutim, par minuta kasnije Jo se vratio do štanda i počeo urlati na portugalskom “Puta madre”, ali i niz drugih nerazumljivih riječi. Gaušani je poludio i unio se Jou u lice ponovivši nekoliko puta “Vaffanculo”. U vrhuncu razmjene uvreda, trgovac je nogometaša uhvatio za majicu napravivši na njoj rupu od pet centimetara. Uspjeli su se nekako primiriti, nakon čega je slučaj završio na policiji, a onda i na sudu.

Inače, Jo slovi kao incidentni igrač. Dok je igrao u hrvatskoj ligi nerijetko je bio suspendiran i disciplinski kažnjavan. Ne libi se vrijeđati, prijetiti, inicirati svađe... Tako je bilo i u travnju na tržnici u Puli.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 21:09