LUDI VIKEND

Ranjen ‘žestoki momak’, tučnjave zlatne mladeži

Najžešće je bilo u Splitu. Ranjen je bivši specijalac, stari policijski znanac, a tuklo se u Zadru, Vinkovcima i Zagrebu
 Babic/CROPIX

SPLIT, VINKOVCI, ZAGREB, ZADAR - Leo Paurević (38), bivši specijalac, ali i znanac policije ranjen je u nedjelju oko tri ujutro dok je u Jaguaru čekao zeleno svjetlo kraj poljudskog stadiona, nedaleko od diskoteke Hemingway.

Ranjen se dovezao doktoru

Na njega je pucala zasad nepoznata osoba, a bivši specijalac, iako ranjen u ruku, sam se dovezao do bolnice, koja je izvijestila policiju o događaju.

Jaguar zagrebačkih oznaka kojemu su propucana stakla vučna je služba prevezla u krug zgrade Policijske uprave splitsko- dalmatinske gdje se obavlja očevid koji će utvrditi iz kojeg je oružja pucano na Paurevića. Splitska policija traga za pucačem. Bivši policajac, kasnije redar gradskih diskoteka ima nekoliko kaznenih prijava. Prijatelj je Jozi Certi, čelniku kaštelanske Hvidre, osuđenom zbog pljačke 15 milijuna kuna iz splitske pošte. Zbog Certe je Paurević sudjelovao u tučnjavi 2006. godine kada je osuđivani ubojica Vicko Rožić nožem probo u vrat Certi, a Paurević je tada Rožića počeo tući pištoljem po glavi. Paurević je osuđen na sedam mjeseci zatvora, s rokom kušnje od dvije godine, jer je Božiću u jednom prijašnjem sukobu slomio nos. Zbog sumnje da je premlatio mladog Zagrepčanina Leo je 2008. godine bio priveden na sud u Šibeniku.

Tučnjava uz navijanje

Dva policajca Interventne jedinice policije ozlijeđena su dok su sprječavali tučnjavu ispred caffe bara Emporio u središtu Vinkovaca u subotu oko 2.40 sati, a alkoholizirani izgrednici su im i prijetili smrću. Dvojica alkoholiziranih mladića potukli su se u lokalu, a potom i nastavili s tučnjavom posred ulice, ometajući promet, dok su drugi gosti Emporia glasno navijali, a kad su ih policajci pokušali razdvojiti dvojica pijanih Vinkovčana, A. A. (24) i M. G. (25) napala su policajce, i jednom slomili kost šake. Burno je bilo nedjeljno jutro i ispred Saloona na zagrebačkom Tuškancu. Stotinjak osoba bilo je ispred kluba kad je pozvana policija zbog narušavanja javnog reda i mira.

Prvo je mladić pokušao udariti policajca, a kad su mu policajci pokušavali staviti lisice, napala ih je djevojka pa su oboje na kraju vezani i odvezeni u policiju.

U Zadru su se u Midnight klubu na Benkovačkoj cesti u nedjelju iza tri sata potukli pijani 23-godišnjak i 39-godišnjak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 18:45