DIVLJANJE U ZAGREBU

Rastrojeni muškarac (30) kroz prozor pobacao stolce, stolove, satove...: Kad je policija ušla u stan, imala je što za vidjeti

Prijavljen je za šest kaznenih djela
 Tomislav Kristo/Cropix

Za čak šest kaznenih djela odgovarat će 30-godišnji muškarac koji je u subotu od jutarnjih sati u podstanarskom stanu u zagrebačkom Prečkom naočigled ukućana radio nered.

Kulminacija njegovog divljanja krenula je kada je u jednom trenutku kroz prozor stana počeo izbacivati, kako smo već pisali, pet stolica, dva stola i dva zidna sata. I svi su ti predmeti redom padali na parkirane automobile naočigled šokiranih građana, a tom prilikom su oštećeni Ford Fusion dubrovačkih oznaka te Fiat Punto zagrebačkih.

image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix

Pritvorskom nadzorniku 30-godišnjak je na kraju predan uz kaznene prijave zbog nasilja u obitelji, nanošenja tjelesne ozljede, povrede djetetovih prava, oštećenja tuđe stvari, neovlaštene proizvodnje i prometa drogama, ali i neovlaštene proizvodnje i prometa tvari zabranjenih u sportu.

Policija mu je temeljem sudskog naloga pretresla stan i u njemu pronašla 15 grama konoplje, bočicu od 30 ml ispunjenu uljem kanabisa, niz plastičnih vrećica i posudica, tzv. drobilicu ispunjenu konopljom, jednu lulu za pušenje s tragovima konoplje, posudice s 20-ak sjemenki konoplje, dvije kutije sa 192 komada tableta koje kao aktivnu tvar sadrže anaboličko sredstvo oksandrolon.

image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix
image
Tomislav Kristo/Cropix

Oduzeli su mu i dvije kutije sa 16 ampula anaboličkog sredstva koji sadrži četiri vrste testosterona, dvije bočice sa testosteronom zapremnine po 10 ml - tvari koje se nalaze na listi zabranjenih u sportu Ministarstva zdravstva.

- Provedenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da je osumnjičeni 30. rujna 2023. godine u jutarnjim satima nakon zaprimljene dojave građana o narušavanju javnog reda i mira odbijao suradnju s njima, da bi u jednom trenutku kroz prozor stana bacio nekoliko stolica na parkirana osobna vozila. Nakon toga su policijski službenici Jedinice specijalne i interventne policije nasilno otvorili ulazna vrata stana te uz uporabu tjelesne snage i sredstava za vezivanje uhitili ga te priveli u službene prostorije na kriminalističko istraživanje - otkrivaju iz PU zagrebačke, navodeći da postoji osnovana sumnja da je opijate i anabolička sredstva prepakiravao u stanu s ciljem daljnje preprodaje krajnjim kupcima konzumentima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:35