DRAMA NA KVARNERU

RAZBIJEN LOKAL, OZLIJEĐENI POLICAJCI, LETJELE STOLICE Otok strahuje od opasne obitelji, situacija je eskalirala nakon ubojstva prije dva i pol mjeseca

 
Ilustracija
 Admir Buljubašić / CROPIX

RIJEKA - Novi incident čiji su glavni akteri bili članovi lošinjskih obitelji Curi, dogodio se u Malom Lošinju. Oštećen je inventar lokala u vlasništvu Simona Curija, osumnjičenog za ubojstvo brata Gjergja prije dva i pol mjeseca.

Zbog sumnje da su sudjelovali u razbijačkom ispadu i potom se sukobili s policajcima i ozlijedili ih, uhićena su četvorica iz obitelji Curi, u dobi od 30 do 62 godine, javlja Novi list.

Istražni zatvor određen je trojici: Lazaru Curiju (bratu ubijenog i osumnjičenog za zločin) i njegovom sinu Bernardu te Fabijanu, sinu ubijenog.

Slučaj se dogodio u utorak oko 23.40 sati, u lokalu Piccolo Paradiso u Malom Lošinju. Grupa Curija tereti se da je oštetila stolove i stolice, stakla i tendu ugostiteljskog objekta u vlasništvu 68-godišnjeg Simona Curija – koji je trenutno u riječkom zatvoru, pod sumnjom za ubojstvo – i njegovog sina, pričinivši štetu od oko 20 tisuća kuna.

Sumnjiči ih se da su, unatoč tome što su se tamo nalazila dva policijska službenika, počeli bacati stolice pa se oglušili na pozive policajaca da to prestanu. Uslijedilo je naguravanje s čuvarima reda, a pritom su lakše ozlijeđena dvojica policajaca. Bernarda Curija se tereti da je dodatno i prijetio policajcima i vrijeđao ih, a to se dogodilo i kad su ga privodili u policijsku postaju.

Novi list je razgovarao s Nikolom Curijem, sinom ubijenog Gjergja, i Leonardom Curijem, sinom pritvorenog Lazara, koji su izrazili nezadovoljstvo cijelom situacijom.

– Bili smo najprije u drugom kafiću, a onda izašli i otišli prema trgu na kojem je i Piccolo Paradiso – priča im Leonard Curi, koji nije kazneno prijavljen. – Stajali smo na trgu, gdje je taj kafić, u vlasništvu osumnjičenog za ubojstvo i njegovog sina, kojeg čuva policija. U jednom trenutku netko je krenuo prema Piccolu – objašnjava Leonard, tvrdeći da su tada policajci odjednom primijenili pretjeranu silu prema njegovom bratu Bernardu.

– Ja, Nikola i Fabijan smo ih razdvajali da situacija ne kulminira, došao je i moj tata i stric Gjon. Došlo je do naguravanja, počele su padati stolice, a policija je krenula udarati, upotrijebili su i peper sprej. U nastaloj gužvi razbijen je izlog – priča im Leonard. Dodaje da su nakon toga te večeri otišli u policijsku postaju, da im je rečeno da će sve biti u redu, osim što su znali da će biti zadržan Bernard jer je bio pod utjecajem alkohola.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 19:41