OKONČANA RAZBOJSTVA

Razbijena maloljetnička banda u Sisku: Počinili desetak teških krađa

Ilustracija
 Ivo Ravlić / CROPIX / CROPIX

SISAK - Policijski službenici Policijske postaje Sisak su opsežnim kriminalističkim istraživanjima otkrili počinitelje desetak teških krađa. Provedenim kriminalističkim istraživanjem nad 15-godišnjakom i 22-godišnjakom iz Siska utvrđeno je da su od 14. do 20. listopada u sedam stambenih zgrada u Sisku, i to u Ulici kneza Branimira, zatim u Ulici Hrvatskog narodnog preporoda te na Slovenskom trgu provalili u ukupno 26 podruma.

Iz podruma su ukrali raznu zimnicu, domaća pića, hoby električni i drugi alat, pribor za ribolov i druge predmete. Dio ukradenih stvari je pronađen i biti će vraćen vlasnicima.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je taj isti 22-godišnjak zajedno s dvojicom Siščana starih 16 i 17 godina, u siječnju 2010. godine u Ulici braće Kavurić u Sisku, provalio u liječničku ordinaciju odakle su ukrali glazbenu liniju i vješalicu, dok su istog dana u Ulici Marijana Cvetkovića provalili u ugostiteljski objekt iz kojeg ništa nisu ukrali.

Isti trojac je i u srpnju ove godine na Trgu Republike u Sisku provalio i u rashladnu vitrinu, postavljenu pored kioska, iz koje su ukrali bezalkoholne napitke.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski službenici su zbog navedenih kaznenih djela protiv trojice maloljetnika podnijeli posebna izvješća Općinskom državnom odvjetništvu za mladežu Sisku, a protiv 22-godišnjaka izvješće Općinskom državnom odvjetništvu u Sisku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. svibanj 2024 10:34